PRESUDIO EL CHAPU

SVI SE SPRDAJU SA SEANOM PENNOM 'Zašto ga CIA nije nagovorila da napravi intervju s bin Ladenom, uštedio bi nam puno vremena'

 REUTERS/Rolling Stone

Dok meksičke vlasti žele ispitati Seana Penna zbog njegovih tajnih sastanaka s ponovno uhićenim narkobossom Joaquinom Guzmanom, slavni holivudski glumac postao je predmetom ismijavanja zbog bizarnog intervjua s El Chapom kojeg je opisao u magazinu Rolling Stone.

Od priznanja kako se ne zna koristiti računalom, do izražavanja straha za sigurnost njegovih genitalija i otkrivanja kako je 'pustio vjetar' ispred jednog od najtraženijih kriminalaca na svijetu, Pennovo gonzo novinarstvo nije baš dobro prihvaćeno na internetu.

'Da je CIA natjerala Rolling Stone da pošalje Seana Penna da obavi intervju s Binom Ladenom, to bi nam uštedjelo puno vremena' - samo je jedan od posprdnih komentara koji su se pojavili na Twitteru.









- Sean Penn upravo mi je dao toliko samopouzdanja da povjerujem da i sam zaslužujem biti pisac' - napisao je drugi Twitteraš. U međuvremenu, voditelj CBC radija Tom Harrington kazao je: 'Sean Penn je napravio od novinarstva ono što su Milli Vanilli napravili od pjevanja' - referirajući se na loše vokale ovog dvojca.

Drugi CBC-ov voditelj, David Common, kazao je kako je Pennu ovaj intervju otvorio vrata ozbiljnom i istraživačkom novinarstvu.









Ipak, američki glumac Mark Ruffalo stao je u Pennovu obranu, podsjećajući čitatelje da ovo nije prva velika 'zvijezda' koju je Penn intervjuirao: susreo se i sa kubanskim liderom Raulom Castrom kao i s pokojnim šefom Venezuele, Hugom Chavezom.

Fotografije Penna ubrzo su pretvorene u komične meme, a čak se i New Yorker pridružio zabavi šaleći se da je ISIS-ov vođa Abu Bakr al-Baghdadi naprasno otkazao sastanak s glumcem.









Drugima pak nije bilo do šale, pa su kritizirali slavnog glumca jer 'slavi' čovjeka koji je odgovoran za brutalna ubojstva tisuća ljudi, a Pennovu usporedbu El Chapa sa Supermenom smatraju posebno degutantnom.

- Zašto Sean Penn nije pitao El Chapa koliko je pravih novinara njegov kartel ubio - napisao je freelancer Ben Taub, a njegova je objava podijeljena više od 500 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:42