ČEKALA NA SEMAFORU

SUPRUG OZLIJEĐENE HTV-ove UREDNICE 'Moju Ljilju boli nakon udarca kamiona, jako smo potreseni'

Zagreb, 030214.Premijera danskog filma Zena u Kavezu, snimljen po bestselleru Jussi Adler-Olsena, u Avenue Mallu u Cinestar kinu. Na fotografiji: Ljiljana Saucha.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Nema dijela tijela koji Ljiljanu ne boli. Povremeno je hvata mučnina, a zbog blažeg potresa mozga mora ležati u zamračenoj sobi, kaže Rikard Saucha, suprug televizijske novinarke, urednice i voditeljice koja je u srijedu teško stradala dok je na nogostupu u zagrebačkoj Vlaškoj ulici čekala da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

Prema policijskom izvještaju, udarila su je vrata tovarnog sanduka koja su se otvorila na kamionu što se uključivao u promet. Od siline udarca Ljiljana je pala na pločnik, a zbog teških ozljeda Hitna ju je pomoć, koju su pozvali prolaznici, prevezena u KBC Zagreb.

Zvala plačnim glasom

- Odatle me nazvala plačnim glasom. U prvom trenutku nisam mogao vjerovati kada mi je ispričala da se sva polomljena nalazi na Rebru, jer rastali smo se samo tri sata prije toga. Ona je kratko svratila do mog ureda u Zvonimirovoj ulici. Rekla mi je da nema vremena ni za kratku kavu jer mora nešto obaviti u Vlaškoj. Što ti je život... Zamislite, da smo popili tu petominutnu kavu, danas moja žena ne bi jaukala od bolova - kaže Rikard Saucha, koji je nakon Ljiljanina poziva pohitao na Rebro.

- Tamo sam doznao da Ljiljana ima potres mozga te slomljenu lijevu ruku, koja joj je pukla na dva mjesta. U padu se jako natukla, ali, na sreću, ništa drugo nije slomila. Liječnici su je u četvrtak ujutro otpustili na kućnu njegu. Mora mirovati i boraviti u zamračenom prostoru, a leđa će je, rekli su nam, boljeti oko mjesec dana. Uza sve to, bole je i prsti ruke koju je slomila, jer su počeli oticati. Povremeno ima mučnine izazvane potresom mozga koji je zadobila jer je, kad je pala, udarila glavom o pločnik. Uslijed šoka koji je proživjela dijelova događaja se niti ne sjeća. Još je poprilično preplašena i zbunjena zbog svega što se dogodilo. Pa tko ne bi bio - kaže suprug televizijske novinarke koja će na bolovanju provesti najmanje mjesec dana.

Bahati vozač

Vozač kamiona, nastavlja Rikard Saucha, dosad se nije javio niti ispričao Ljiljani.

- Po onome što mi je rekla, kamion je bio parkiran na mjestu na kojem nije smio stajati, a nesreća se dogodila dok je vozilo s nogostupa silazilo na cestu. Glupo mi je sada reći da je još i dobro prošla, ali svjesni smo da je moglo završiti mnogo gore - kaže Saucha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 02:00