URNEBESNO

STUDIO NA SETU NOVE SEZONE 'SVLAČIONICE' Evo kako je bilo sa Zrinkom Cvitešić u Londonu

Robert Knjaz odlučio je jednu od epizoda druge sezone svoje popularne emisije posvetiti hrvatskoj zvijezdi koja je uspjela na West Endu, a koja ih je tamo ugostila.
 Studio

Robert Knjaz i njegova produkcijska ekipa “Sirovine i sinovi” proveli su u Londonu tri dana s trenutačno našom najuspješnjim glumicom u inozemstvu - Zrinkom Cvitešić.

Misija im je bila provjeriti jesu li istiniti naši medijski napisi o zvjezdanom uspjehu Karlovčanke i sve to uobličiti u jednu od 14 epizoda druge sezone talk-showa “Svlačionica”, koji će krenuti u ponedjeljak 10. ožujka na HTV-u.

- Kako je bilo? Dirljivo, kao i uvijek kada ste u posjeti našima u pečalbi - uzvratio je na prvu Knjaz.

Zrinka iz Litve

Njegova se kamera našla i na dodjeli nagrada What’s On Stage za koju je Cvitešić bila nominirana, no priznanje joj je ovaj put izmaklo iz ruku. Zapravo, ekipa zajedno s Knjazom ostala je snimati okupljeno mnoštvo ispred Prince of Wales Theatrea u kojem se svečanost održavala.

- Nismo na sreću ušli unutra, jer je ceremonija trajala kao ‘Rat i mir’, četiri sata, ali vani je ionako bilo puno zanimljivije. I da, Zrinka Cvitešić u Londonu je stvarno zvijezda. Ljudi je na ulici prepoznaju, a u kazalištu na West Endu tretiraju u skladu s njezinom pozicijom glavne glumice mjuzikla ‘Once’. E sad, sasvim je druga stvar kada pitaš ljude na cesti znaju li otkud je Zrinka. Tu se povela zabavna rasprava između dvije Engleskinje je li Zrinka iz Litve ili iz Mađarske - objašnjava.

Knjaz je epizodu s Cvitešić snimao u glumičinu kvartu, blizu Tower Bridgea. U stan joj nije ulazio, to mu nije bilo bitno za priču kao u slučaju Željka Oreškovića Macole koji živi u maloj sobici iznad svog restorana unatoč velikom poslovnom uspjehu i bogatstvu koje je stekao. Nije je pitao ni za njezin nedavni prekid dugogodišnje veze s glazbenikom Hrvojem Rupčićem, jer “sve je o tome kod nas već napisano”.

No žao mu je što je nije mogao snimiti u Turnju gdje je rođena, Karlovcu gdje je odrasla, prikazati cijeli njezin put kako je preko Akademije stigla do Londona.

I gospođa Nina glumi

U posjetu joj je doveo i gošću, 85-godišnju gospođu Ninu koja živi u zagrebačkom umirovljeničkom domu Sveta Ana.

- Nekako svi uvijek prigovaraju za što se to plaća TV pretplata, posebno sada kada je kriza. Zato sam odlučio telku vratiti pretplatnicima i u svakoj emisiji povest ću jednog od njih sa sobom, kako bi i oni imali koristi, malo otputovali i upoznali zvijezdu koja nam je gost. Gospođa Nina inače je amaterska glumica i sada je konačno mogla upoznati pravu profesionalnu glumicu koja je uspjela u Londonu, a to vjerojatno i nije konačno što je Zrinka postigla. Na kraju puta mi je rekla ‘ovo je zadnje lijepo kaj mi se dogodilo u životu’. Moram priznati da me je to malo ganulo - kaže Knjaz.

U epizodi s Macolom gost, TV pretplatnik bio je vozač Miro koji već godinama staje kod restorana Macola, a vlasnika još nije upoznao, a akademika, uglednog fizičara Vladimira Paara spojio je s dvojicom malih Roma ne bi li ih zainteresirao za fiziku, kao što je to svojedobno za Paara napravio njegov profesor. Inače, gostujuće TV pretplatnike za Knjaza pronalazi njegov vjerni suradnik, casting menadžer i, kako ga Knjaz naziva, lambada instruktor Anđelko Raguž zvan Sova.

- Sovi uvijek pripadnu najčudnovatiji zadaci. Tražio je Kineze, očerupane kokoši, pa mu sada TV pretplatnici koji nemaju straha od kamere i nisu bili neki problem - objašnjava. Gospođa Nina nije imala straha, pa se u 85. odvažila ući u avion i odletjeti s Knjazom za London. Posjetila je glavni grad Velike Britanije, upoznala Zrinku Cvitešić i vidjela iz prve ruke kako izgleda kazalište na West Endu.

Prošvercala ih

U njega su jedva ušli, jer su Englezi opet zahtijevali naramak odobrenja i propusnica, no tu je uskočila Zrinka, pa se ekipa maltene prošvercala na zadnja vrata.

Drugu sezonu “Svlačionice”, točnije njezin nastavak nakon punih 13 godina pauze, otvara Macola, potom slijede Vladimir Paar, Dubioza kolektiv, Zrinka Cvitešić, Domagoj Duvnjak, uskrsna emisija s tri zanimljiva i duhovna svećenika, a nedavno je dogovorio i gostovanje Marija Mandžukića. - Pokušavam dovesti i Luku Modrića, jer ipak se ‘Svlačionica’ završava samo dva dana prije početka Svjetskog prvenstva u nogometu - rekao je.

A onda će i Knjaz via Brazil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:36