IMA LI SMISLA?

ŠTO SE DOGAĐA S NEKAD PRESTIŽNOM NAGRADOM? Splićani odbili doći na Porin, bojkot zvijezda

Ima li smisla spektakl nakon što je izbačena nagrada za Hit godine?
Zagreb, 270614.U Hypo centru odrzana je 21. dodjela diskografske nagrade Porin.Na fotografiji: Massimo Savic dobio je nagradu za najbolju musku vokalnu izvedbu.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Najpopularniji splitski glazbenici odlučili su da ove godine neće nastupiti na dodjeli diskografske nagrade Porin koja se po 6. ožujka po prvi puta održava u njihovom gradu. Sve je počelo nakon što su organizatori Porina sa svoje svečanosti izbacili Hit godine. Time su elegantno zaobišli Severinu, Jelenu Rozgu i slične izvođače koje publika obožava, ali struka ne uvažava. No, onda su, izgleda, shvatili da bi im bez popularnih izvođača gledanost tv prijenosa priredbe mogla biti mizerna, pa su poziv za nastup uputili Oliveru Dragojeviću, Zlatanu Stipišiću Gibonniju, Petru Graši i Tončiju Huljiću.

Oliver, Gibonni i Grašo porinovce su, neslužbeno doznajemo, odbili, pravdajući se unaprijed dogovorenim koncertima, što lijepo govori o važnosti same dodjele nagrade stvorene po uzoru na Grammy, na koji, međutim, glazbenici hrle. Kod nas je priča drugačija. Porin je odavno izgubio željeni ugled, a po Tončiju Huljiću, jednom od četvorice pozvanih splitskih muzičara koji unatoč željama organizatora neće nastupiti u Spaladium Areni, ta dodjela nema više ni svrhu.

- Ne vidim smisao Porina takvog kakav on danas jest. Slijedom toga, ne vidim ni svrhu mog eventualnog nastupa na toj manifestaciji. Istina je da sam bio pozvan tamo nastupiti, a istina je i da sam se na pozivu pristojno zahvalio i rekao da neću doći - kaže Huljić.

Tonči Huljić: ' Ne vidim smisao Porina takvog kakav on danas jest'

Umjesto njega, na Porinu će nastupiti 'Vatra', 'Pavel', Damir Urban, Psihomodo Pop, Detour te Massimo Savić. Jedina predstavnica splitskih glazbenika na Porinu u Splitu bit će Doris Dragović.

- Doris i Massimo su nas spasili. Bez njih bismo ovogodišnji 'Porin' mirne duše mogli prozvati 'Crnim mačkom' - kaže jedan televizijski urednik, aludirajući na ugaslu rock-manifestaciju.

Da s Porinom i njegovom organizacijom ne ide sve briljantno potvrđuje i činjenica da se dva tjedna prije održavanja svečane dodjele nagrada još uvijek traži muški voditelj priredbe. U tijeku su pregovori s glumcem Nikšom Kušeljem. Dobra vijest je da se zna tko će biti voditeljica Porina. To je Ida Prester, pjevačica 'Lollobrigide' koja će se nakon jednogodišnjeg porodiljnog dopusta u Splitu vratiti na scenu, potvrdio nam je redatelj priredbe Zoran Pezo, koji nam je kazao kako je o prezenterima još rano razgovarati.

- To je možda i najbolji znak da s Porinom nešto ne valja. Jer, Porin bi trebao biti i televizijski spektakl. A da bi to i bio, doista bi se samo dva tjedna uoči priredbe morali znati svi važniji akteri, koji bi tako mogli krenuti na vježbanje svojih uloga - tvrde televizijski urednici koji se već unaprijed boje rezultata gledanosti koje će im Porin donijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:29