PRESAĐIVANJE KOSE?

Štimčeva nova frizura ili savršen estetski trik

Bivši reprezentativac već godinu dana demantira da ide na tretman presađivanja kose koji stoji od 5 do 10 tisuća eura
 HRT

ZAGREB - Teško je procijeniti ima li gubitak kose direktne veze s vodećim pozicijama u hrvatskom nogometu, no sigurno je da se svaki od “proćelavih” nogometaša s vrha HNS-a na svoj način nosi s manjkom dlaka na glavi. Posljednje snimke trenera NK Zagreb Igora Štimca ukazuju na mogućnost da se bivši reprezentativac ipak odlučio na bolni i dugotrajni postupak presađivanja kose.

Iako je prije nekoliko mjeseci kategorički tvrdio da kosu ne namjerava presađivati, tijekom jučerašnjeg prijenosa utakmice Bayern - Fiorentina teško je bilo ne primijetiti povećanje gustoće njegove kose. Ako se i odlučio za presađivanje, to je bila isključivo osobna odluka, jer prema mišljenju žena, Štimac s gubitkom kose nije gubio na šarmu. Jedan od vodećih hrvatskih plastičnih kirurga dr. Miroslav Kinčl objasnio je postupak transplantacije dlaka, a kod opisa idealne osobe za taj zahvat dalo se prepoznati Igora Štimca.

- Najbolji rezultati transplantacije kose su kod muškaraca srednjih godina s visokim zaliscima. Uzmu se jedna, dvije dlake s mjesta koje ima genetski predodređenu dugovječnost, poput onog na vratu, i presadi ih se naprijed. Presađivanje kose je rutinski zahvat, a tri dana nakon postupka kosa više ne može ispasti.

Medijski eksponiranim osobama odgovara da im se kosa presađuje malo-pomalo, posebno zimi, kad se tjeme može sakriti kapom - ispričao je dr. Kinčl, naglasivši da se kod pametno izvedenih transplantacija teško može primijetiti razlika osim ako se ne usporede fotografije od nekoliko godina unatrag.

- Osoba treba imati dovoljno svoje kose inače nema smisla ni raditi presađivanje, a najbolje je ako ima čuperak koji se onda postupno ‘pojačava’ - objasnio je dr. Kinčl. Presađivanje kod velike ćelavosti košta od 5000 do 10.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:34