SVE ZBOG SANADERA

Šprajc i Tomljenović se zamalo potukli. Kolege razdvojile razjarene novinare!

Zagreb, 170610.HTV.Urednik i voditelj u informativnom programu Zoran Sprajc.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Đurđević / CROPIX

Ispred prostorije u kojoj se održava kolegij Informativnog programa HTV-a u utorak je umalo došlo do tučnjave između Zorana Šprajca i Đure Tomljenovića. Strasti su uzavrele kad je Šprajc prolazeći hodnikom iz sobe čuo Tomljenovića i Branimira Bilića kako iznose svoje mišljenje o središnjem HTV-ovu Dnevniku.

Iz sobe su se, prenose svjedoci, čule izjave poput: - Sve ih treba smijeniti! Sanaderov povratak ne zaslužuje toliku minutažu! Pojma nemaju!

Iznervirani Šprajc na to je povišenim glasom poručio Tomljenoviću da bi bilo najbolje da on sam počne voditi Dnevnik, s tim da mu pomoćni urednik postane Bilić, i dodao da bi njihov zajednički Dnevnik možda u najboljim danima prelazio dva posto gledanosti.

Tomljenoviću je tada krenuo prema Šprajcu vičući mu da ne može s njim tako razgovarati jer ga je upravo on stvorio. Moguću tučnjavu spriječili su kolege koje su se zatekli na hodniku, razdvojivši dvojicu razjarenih novinara.

Đuro Tomljenović u četvrtak se na naše telefonske pozive nije javljao da bi potvrdio ili demantirao točnost ove priče, a Zoran Šprajc nam je rekao:

- Točno je da sam prolazeći hodnikom čuo opaske dvojice eminentnih profesionalaca i znalaca lucidnog opažanja.

Stvarno nije važno o kojim se kolegama radi, a što se njihovih zapažanja tiče, jedan je rekao da bismo se u Dnevniku više morali baviti općezbiljskim trenutkom erozije morala i svekolike društvene disfunkcije s obzirom na vremensku prognozu, dok je drugi predlagao da na kraju emisije prodajemo knjige. Na to sam se samo grohotom nasmijao i produžio svojim putem - uvjerava Šprajc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46