NOVA INSTALACIJA

SPEKTAKL U MOSKVI Centar grada nadzirat će Sauronovo oko, pravoslavna crkva u strahu: 'To je simbol demona!'

Obožavatelji fantastične sage J. R. R. Tolkiena skakat će od sreće.

Naime, na dan premijere trećeg nastavka trilogije Hobita u Moskvi ovog četvrtka, na krovu zgrade poslovnog kompleksa IQ-quarter, u samom središtu ruske prijestolnice, bit će postavljena specijalna instalacija Sauronovog oka, gotovo identična onome s filmskog platna.

Kreatori iz ruske umjetničke grupe "Svechenie" željeli su ovom genijalnom idejom odati počast megauspješnoj sagi i njezinoj isto tako uspješnoj filmskoj adaptaciji.

Kako sami kažu, sami pogled na Sauronovo oko odvest će milijune obožavatelja na mistično putovanje u Međuzemlje - izmišljeni svijet gdje se sama radnja trilogije odvija.

Ruska pravoslavna crkva već se javila s negativnom reakcijom, kaže da je riječ o demonskom simbolu i upozorava da se ne treba iznenaditi ako se nakon postavljanja instalacije u Moskvi dogodi nešto grozno.









Inače, u filmu Sauronovo oko se nalazi na vrhu tornja Barad-dûr, tvrđave odakle Sauron nadzire Međuzemlje.

Epska filmska avantura redatelja Petera Jacksona zasniva se na romanima pisca J. R. R. Tolkiena.

Prvi nastavak trilogije Gospodari prstenova, Prstenova družina, prikazan je 2001. godine. Ponukan uspjehom, Jackson se odlučio režirati i trilogiju Hobit, koja radnjom prethodi Gospodarima prstenova, a njen treći nastavak "Bitka pet vojski", u četvrtak kreće s prikazivanje i u hrvatskim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:25