SINGER USKORO NA SUDU

'SODOMIZIRAO ME I TRETIRAO KAO KOMAD MESA' Ispovijest žrtve slavnog redatelja

MONTREAL, QC - JUNE 09: Director Bryan Singer is seen on the grid before the Canadian Formula One Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2013 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
 Mark Thompson

'U njegovoj kući vrijedilo je pravilo da nema odjeće ako se nalaziš u blizini bazena. Bio bih u vrućoj kupki sa Singerom i drugim pojedincima, a oni bi me pipkali, gurali glavu pod vodu, oralno nas zlostavljali, a onda na kraju silovali pored bazena. Bili smo kao komadi mesa', započeo je Michael Egan svoju potresnu ispovijest o silovanjima za koja optužuje redatelja Bryana Singera te njegove prijatelje.

Još ranije ovog tjedna danas 31-godišnji Egan podigao je sudsku tužbu za seksualno zlostavljanje protiv slavnog redatelja 'X-Mena'.

Egan svoju optužbu temelji na iskustvima koja su počela dok je bio 15-godišnjak u Los Angelesu gdje se doselio kako bi se školovao u privatnoj školi te ostvario glumačku karijeru.

U svojoj tužbi također navodi kako ga je Bryan Singer dvije godine sustavno zlostavljao kao i Singerovi prijatelji na privatnom imanju u Encinu.

Kako je u svojoj tužbi naveo da je riječ o sustavnim silovanjima maloljetnika te da mu je redatelj za to obećao ulogu u jednom filmu, Michael je posebno istaknuo da na ono što mu je redatelj radio, nije dobrovoljno pristajao.

'Tretirao me kao komad mesa'

'Ne bih rekao da je to bila veza sa Singerom, tretirao nas je kao komad mesa', rekao je Michael, odgovarajući u množini jer nije bio jedini tinejdžer kojeg je Singer navodno iskorištavao.

'Rekli su nam da moramo članove njegova društva učiniti sretnima. Da on kontrolira Hollywood te da će nas eliminirtati. Bojao sam se za vlastiti život, ali i život moje obitelji', rekao je Egan.

Dodatne optužbe Egan je iznio na račun redateljevih prijatelja, nekad slavnog holivudskog brokera Marca Rectora-Collinsa koji je prije 10 godina priznao svoje grijehe te je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje petorice maloljetnika te njegova partnera Chada Shackleyja koji je dovodio dječake na zabave.

'Stavljali su mi drogu u piće i sipali alkohol niz grlo, bio sam silovan i seksualno zlostavljan više puta u toj kući', svjedočio je pred novinarima Michael Egan.

Gušio ga u bazenu pa izvukao van i sodomizirao

Prema optužnici, Egana i Singera upoznao je upravo taj seksualni prijestupnik, Rector-Collins nakon što je Egana zlostavljao već tri mjeseca. Na jednom od njegovih tuluma s dječacima bio je i sam Singer, a Rector-Collins naredio mu je da ode do redatelja potpuno nag i zagrli ga. Tad mu je Singer rekao da je 'jako seksi' te ga je krenuo seksualno napastovati masturbiranjem i oralnim seksom. Nakon toga je redatelj tražio od dječaka da ga zadovolji na isti način, a on je to u nekoliko navrata odbio. Stoga mu je počeo gurati glavu pod vodu, izvukao ga iz bazena i sodomizirao.

Majka zvala policiju, istraga nije dugo potrajala

Ispričao je i kako je sve rekao svojoj pokojnoj majci zbog čega su kontaktirali policiju, a u cijeli slučaj bio je upleten i FBI. Međutim, istraga je u jednom trenutku stala te nikakve optužnice nisu podignute protiv Singera ili njegovih prijatelja.

Prema američkom zakonu, od počinjenja kaznenog djela do danas prošlo je 15 godina, što znači da je mogao još idućih nekoliko dana podići tužbu protiv redatelja prije nego što slučaj ode u zastaru. Shvatio je da je to nešto što mora učiniti zbog sebe, ali i zbog drugih dječaka.

POTRESNA ISKUSTVA ODVELA GA U PAKAO ALKOHOLIZMA

Zbog svega što je proživio u paklu silovanja iza zatvorenih vrata luksuzne vile slavnog redatelja, Michael Egan odustao je od pokušaja da se ostvari u svijetu glume. Kako se teško nosio s onim što je proživio, svoje emotivne probleme je zakopao duboko u sebe i zapao u pakao alkoholizma kako bi otupio vlastite osjećaje. Prije dvije godine otišao je na odvikavanje od alkohola te nakon toga krenuo na terapije kako bi se riješio svojih demona iz prošlosti. Iskopao je sve ono što ga je tištilo u podsvijesti i počeo se rehabilitirati.

'Zakopao sam sve duboko u sebi, ali kad sam krenuo s terapijama, počeo sam se boriti s vlastitim problemima koju su se duboko ukorijenili u meni. Mogu reći da sam sretnik koji je preživio seksualno zlostavljanje', rekao je Egan.

No, kako bi mogao početi svoj život ispočetka, kao sretna osoba, Egan je shvatio da mora osloboditi te demone koje nosi u sebi. Iz tog razloga je, kaže, odlučio izaći u javnost i ispričati cijelu priču koju su svi u Hollywoodu znali, ali o njoj nitko nije htio pričati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:27