PRIOPĆENJE IZ BBC-a

SLUŽBENA POTVRDA Jeremy Clarkson dobio otkaz, Top Gear ide s novim voditeljem. Gdje će James May i Richard Hammond?

 AFP

>>>>>>>>>>NOVO 15.15 sati - Jeremy Clarkson dobio je otkaz na BBC-u što u prijevodu znači da je njegov angažman u Top Gearu - prošlost!

'Ugovor s Jeremyjem Clarksonom, koji ističe krajem ožujka, neće biti produžen - stoji u priopćenju BBC-a.

Clarksonu su se godinama tolerirali mnogobrojni incidenti i rasistički ispadi, ali kao koja je prelila čašu bio je napad na producenta Oisina Tymona.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Interna istraga BBC-ja o incidentu zbog kojeg je nedavno suspendiran voditelj Top Geara Jeremy Clarkson privedena je kraju, a britanski Daily Telegraph otkriva da se tijekom srijede može očekivati da će Clarksonu biti uručen otkaz.

Utvrđeno je, naime, da je doista fizički napao svog producenta, a generalni direktor BBC-ja Lord Hall 54-godišnjem će se voditelju zahvaliti na suradnji uz napomenu da je njegovo ponašanje neprihvatljivo za tu televizijsku kuću.

Do obračuna je došlo prije nekoliko tjedana u jednom hotelu, a istragom je utvrđeno da je Clarkson 20 minuta urlao na producenta Oisina Tymona koji ga je prije toga obavijestio da su u hotelskom restoranu prestali posluživati hranu zbog čega će ostati bez objeda nakon cjelodnevnog snimanja. Nakon verbalne tirade uslijedio je i poluminutni fizički napad.

Za BBC je to bilo previše, s obzirom da se Clarkson u posljednje vrijeme već našao u nekoliko skandala i šefovi su ga upozoravali da mu sljedeće ludovanje neće oprostiti. Odmah nakon incidenta voditelj je suspendiran, a Top Gear je privremeno skinut s programa.

Telegraph doznaje da će emisija vjerojatno ići dalje bez Clarksona, a zasad nije jasno planiraju li njegovi kompanjoni James May i Richard Hammond ostati u emisiji ili otići za otpisanim voditeljem, za kojeg se špekulira da bi se mogao skrasiti na američkom servisu Netflix.

Navodno je najizgledniji kandidat za novo lice Top Geara popularni radijski voditelj Chris Evans, koji trenutno vodi jutarnju emisiju na BBC-jevom drugom radijskom programu, a poznat je kao veliki obožavatelj i kolekcionar automobila.

Top Gear je jedna od najpopularnijih BBC-jevih emisija, koja se emitira u više od 170 država diljem svijeta, a godišnje zaradi oko 50 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:46