SNIMANJE 'JEZERA'

SLAVNI OSKAROVCI PO HRVATSKOJ TRAŽE BLAGO IZ BOSNE Stiže nam Luc Besson, ali i legendarni neonacist iz Oza

 screenshot

Grupa mornaričkih specijalaca razrješava tajnu blaga pronađenog u jezeru, ukradenog tijekom rata u Bosni. Uz mnogo pucnjave. Tako otprilike glasi jezgrovit scenarij filma “The Lake” (Jezero), koji će se snimati u Hrvatskoj, u produkciji slavnog Luca Bessona i njegove kuće EuropaCorp, a u režiji Stevena Qualea.

Najava spektakla

Prema onome što se trenutno može doznati o tom projektu, “Jezero” bi u Hrvatsku moglo dovesti pravu kremu: mnoštvo slavnih hollywoodskih i europskih glumaca i filmaša.

Strani mediji nagađaju da bi film mogao biti prilično spektakularan, uz lagano pomaknutu realnost, pucačinu i akciju mnogo scena trebalo bi se odvijati pod vodom, a s takvim projektima Steven Quale ima veliko iskustvo. On je, naime, stalni suradnik Jamesa Camerona s kojim je radio i na “Titanicu” i “Ambisu”. Scenarij je napisao Richard Wenk, scenarist akcijskih filmova poput “Pravednika”, “Plaćenika” i “Mehaničara”.Visokobudžetna produkcija u Hrvatsku bi i ovaj put mogla dovesti mnoge zvijezde, mišićavog Australca Sullivana Stapletona iz “300: Uspon carstva”, Engleza Charlieja Bewleyja, jednog od vampira iz “Sumrak sage”, i Irca Diarmaida Murtagha iz “Odreda za baštinu” i “Vikinga”.

Posao i za Hrvate

No najveća zvijezda igrat će malu ulogu. Genijalni J. K. Simmons, nezaboravni neonacist Vendell Schillinger iz kultne HBO-ove serije “Oz”, oskarovac, igrat će šefa specijalaca.

A kao i do sada, pretpostaviti je da će i hrvatski glumci i stručnjaci dobiti priliku surađivati na tom Bessonovu projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:55