NOVO LICE

SLATKA IVA OSVOJILA 'X FACTOR''Joksimović je jako zgodan, dobro da me ništa nije pitao'

17-godišnjakinja iz Đakova neke je podsjetila na Norah Jones, neke na mladu Severinu
 Emica Elvedji / CROPIX

Nikome nisam rekla da sam se prijavila na audiciju za ‘X Factor Adria’! Ni, mami, ni svom najboljem prijatelju Luki... Mislila sam da je bolje da nitko ništa ne zna u slučaju da se osramotim. Naravno, mami sam morala naknadno sve priznati, uoči odlaska u Zagreb, gdje se audicija održavala. U prvi trenutak zbog mojih me godina pokušavala odgovoriti, ali kada je vidjela da mi je velika želja otići i uvjeriti se koliko vrijedim, postala mi je najveća podrška - priča Iva Čurić iz Đakova.

Sedamnaestogodišnja učenica trećeg razreda Ekonomske škole audiciju je glatko prošla, a na televizijskom nastupu je zablistala. Članovi žirija ‘X Factor Adria’ komentirali su da glazbeno podsjeća na Norah Jones, dok je neke gledatelje zbog velikih očiju i zaraznog osmijeha podsjetila na Severinu u mladosti.

- Moram priznati da sam se poslije audicije i pozitivnih komentara žirija rasplakala - kaže Iva, koja je publiku i žiri osvojila interpretacijom pjesama grupe Elitni odredi.

- Inače ne slušam folk glazbu, a ovu obradu napravila sam nakon što mi je bratić dao da preslušam skladbu Elitnih odreda koja se zove ‘Ljubavi moja’, pa sam je obradila kao baladu i stavila na YouTube - priča Iva, čija je obrada zabilježila više od dva milijuna pregleda.

No, simpatičnoj Slavonki slava nije udarila o glavu. Umjesto toga, pozitivne reakcije javnosti tjeraju je da prilikom sljedećeg pojavljivanja u ‘X Factoru’ bude još bolja, pa će slijedom toga marljivo nastaviti učiti svirati gitaru.

- Tonči i Massimo s pravom su mi prigovorili da ne sviram najbolje. No, ja sam gitaru u ruke prvi put primila prije samo dvije godine, jer sam je tada dobila od mame za petnaesti rođendan - kaže Iva, kojoj je drago što je Željko Joksimović nakon nastupa nije previše ispitivao.

- Vjerojatno na njegova pitanja ne bih ništa mogla odgovoriti nego bih ga samo gledala jer je stvarno jako, jako zgodan - iskreno kaže sedamnaestogodišnjakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 00:28