ODALA MU POČAST

SHRVANA CELINE DION PRVI PUT PROGOVORILA O POKOJNOM MUŽU 'Štitio me od prvog dana i tako do kraja života, sigurna sam u to...'

 CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS

Celine Dion rekla je da ju je njezin muž držao prizemljenom te da ju je štitio od poslovnih detalja njezine karijere, prenosi CBS News .

Pjevačica je u srijedu prvi puta u javnosti govorila nakon smrti supruga Renea Angelila te mu je odala počast u jednom hotelu i kockarnici u Las Vegasu. Okupljeni su se pridružili u odavanju počasti pokojnom mužu pjevačice kojem su pripisane zasluge za poslovne odluke koje su definirale karijeru Celine Dion, uključujući i pristanak na snimanje pjesme 'My Heart Will Go On' za Titanic i odluku da bude 'kućna' pjevačica u Las Vegasu.

'Nikada nisam sudjelovala na niti jednom sastanku gdje je trebalo reći da ili ne na nešto. Štitio me od prvog dana i tako do kraja njegova života, sigurna sam u to', rekla je Dion u govoru koji je trajao gotovo 20 minuta.

Angelil je umro 14. siječnja sa 73 godine nakon dugačke bitke s rakom grla u domu u lasvegaškom predgrađu koji je dijelio s Dion i njihovo troje djece.

Sin para René-Charles je na pogrebu održanom 22. siječnja u bazilici Notre-Dame u Montrealu dao hvalospjev za otprilike 700 okupljenih prije nego što je Angelil sahranjen. Obitelj je dan ranije provela skoro sedam sati pozdravljajući se i družeći s obožavateljima i ožalošćenima prilikom javnih posjeta u istoj crkvi.

Dion nije pjevala na odavanju počasti u Las Vegasu no njezina bogata diskografija bila je prisutna tijekom večeri. Instrumentalna verzija njezinog hita 'Because You Loved Me' zasvirala tijekom jedne od pauza između govora na događaju koji je trajao više od dva sata. Dugogodišnji prijatelj i suradnik pjevačice David Foster pjevao je 'The Color of My Love', podsjećajući na pjesmu koja je svirala na vjenčanju Dion i Angelila. Izvedba je natjerala Dion na suze.

Dion i njezinom sinu na pozornici su se pridružila djeca iz Angelilovih priješnjih brakova te njegov brat dok su se okupljeni prisjećali na život supruga pjevačice. Svi su ga opisali kao srdačnog i ljubaznog, darežljivog te potpuno predanog ženi i njezinom talentu. Angelil je volio svoju obitelj, kockanje, a bio je gurman koji je volio druženja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:41