POSLJEDNJI POZDRAVI

SEVI PUKLO SRCE: Dok sam bila mala, mazila sam televiziju kad bi ugledala Kemu, ČOLIĆ: Kemice, počivaj u miru...

 CROPIX

'Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bi ugledala Kemala Montena i govorila mami: "Ovo je jako dobar čovjek..." Napisao je pjesmu s kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija...

Imala sam sreću da s njim nekoliko puta zapjevam, a puno puta da s njim sjednem i umirem od smijeha. Otišao je moj dobar čovjek tamo gdje raste zelenija trava i gdje je nebo plavlje. Pretužna sam, puklo mi je srce. Počivao u pjesmi', napisala je Severina na Instagramu nakon što je čula tužnu vijest da nas je danas napustio Kemal Monteno.









Svoje izraze sućuti na društvenim mrežama objavili su, između ostalih, i Zdravko Čolić te Nina Badrić.

- Počivaj u miru, Kemice - napisao je Zdravko Čolić na svom Facebooku.

- Počivali u miru, Gospodine Monteno... - napisala je pak Nina Badrić te je objavila video pjesme 'Sarajevo ljubavi moja' .









- Znalo se da je teška situacija i da više nije mogao izdržati. Otišao je jedan učitelj moje generacije koji je obilježio ne samo 70-te, 80-te, već i sve ove godine, on nije bio čovjek samo jednog vremena, već nekoliko generacija - rekao je za klix.ba pjevač Crvene Jabuke Dražen Žerić Žera koji je s Montenom snimio hit 'Nekako s proljeća' .

- Kemo je bio jedan od heroja moje mladosti - komentirao je Dino Merlin za klix.ba.

Zbog gubitka prijatelja, ožalošćen je i Arsen Dedić.

- Bio je jedan od najboljih prijatelja u mom životu. Bio je moj mlađi brat, 10 godina mlađi od mene. Prijateljevali smo od njegova djetinjstva, stvarali divnu glazbu zajedno - izjavio je Arsen za Gloriju.hr te dodao: - Još je prije nekoliko dana bio kod kuće, bio je dobro… Ne mogu pojmiti da se to dogodilo. Ovo je jedna velika, velika priča i znam da nas čeka još puno razgovora s novinarima i to ovu priču neće učiniti nimalo lakšom, štoviše.

- Nažalost otišao je još jedan veliki umjetnik i prijatelj u tišini. Živio je skromno i s puno ljubavi i razumijevanja prema svima oko sebe. Dragi Kemo, počivao u miru. Iskrena sućut obitelji. Hvala ti na svemu, prijatelju, napisao je pak na Facebooku Tony Cetinski.









- Teško je u ovom trenutku bilo što reći. Svi smo šokirani, s obzirom da sam se s njim čuo prošlog tjedna. Zvučao je optimistično jer izlazi iz bolnice kući i osjeća se bolje - izjavio je Propadalo te dodao: - Otišla je jedna izuzetna ličnost, jedan izuzetan čovjek koji je obilježio jedan period naših života. Kao da se nešto otkinulo danas, na današnji dan - izjavio je Ivica Propadalo iz Teške industrije za Andalou Agency, a prenosi Klix.ba .

- Otišao je naš dragi kolega i prijatelj čije su nas pjesme pratile kroz naša odrastanja, naš život u lijepim i tužnim trenucima. Njegove vječne melodije i neponovljive interpretacije bile su dio sentimentalnog obrazovanja mnogih generacija. Donosio je u naše domove radost, vedrinu Mediterana, ljepotu Sarajeva... Kao veliki autor i interpretator bio je uzor mnogim kompozitorima i vokalnim solistima s ovih prostora pa tako i meni. Bio je uvijek optimist i spreman na šalu. Demistificirao je ceremonijalno ponašanje zvijezda i unosio vedrinu u ozbiljne situacije. Bio je skroman i ničim nije isticao svoju javnu ličnost, niti širio miris važnosti oko sebe - izjavio je pak za Klix.ba Saša Lošić Loša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:42