BITKA ZA SINA

SEVERININA PRIJAVA PALA U VODU Ljubo Pavasović Visković: 'Mali Aleksandar ima legalnu srpsku putovnicu'

 Facebook

Aleksandar ima normalnu, legalnu srbijansku putovnicu – potvrdio nam je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik srbijanskog biznismena Milana Popovića, protiv kojega je pjevačica Severina hrvatskoj policiji lani podnijela prijavu za krivotvorenje dokumenata njihova sina, piše Slobodna Dalmacija.

Prijava je u međuvremenu proslijeđena srbijanskoj policiji, a potom je stigla do tužiteljstva u Popovićevu rodnom Vršcu, koje ju je nedavno odbacilo proglasivši je neosnovanom.

Severina je prošle godine optužila svojega bivšeg partnera da je njihovu sinu Aleksandru, čija je ona skrbnica,napravio putovnicu bez njezina znanja, što je izazvalo Popovićeve burne reakcije. Njegov se odvjetnički tim zgražao nad insinuacijama o mogućoj otmici djeteta i nelegalnoj izradi putovnice ističući kako je pjevačica potpisala suglasnost na zahtjev za upis sina u popis srbijanskih državljana.

Njezin menadžer Tomislav Petrović tada je naglasio kako je Severina potpisala suglasnost za upis djeteta u državljanstvo RS, i to kod kuće (ne na sudu ili u općini), ali ne i za izradu putovnice. Stoga, sve do aktualne odluke tužiteljstva u Vršcu, Popović nije mogao dokazati kako pjevačica nije u pravu.

Izvor blizak Milanu Popoviću potvrdio je ovih dana srbijanskim medijima kako biznismen zbog Severinine prijave sina sedam mjeseci nije mogao izvesti iz Hrvatske, što mu je stvaralo velike probleme.

I kako sada, nakon odbacivanja prijave, ima pravo zatražiti odštetu za sve troškove boravka u Hrvatskoj tijekom kojega je provodio vrijeme s djetetom, a zbog procesa u njegovu društvu nije mogao napustiti zemlju. A ti bi troškovi, naglasio je izvor, mogli dosegnuti iznos od 25.000 eura.

Milan Popović već neko vrijeme, bez ograničenja, s malim Aleksandrom prelazi hrvatsku granicu, pa se tako proteklog ljeta sa sinom odmarao i na Cipru u terminu određenom sudskom presudom. No, sve mu je to, u više je navrata javno naglasio, malo, pa i dalje ne odustaje od borbe kako bi s Aleksandrom provodio što više vremena.

Prema posljednjoj sudskoj odluci, Milan s Aleksandrom može provesti dva vikenda i dvije srijede mjesečno, a po tom se pitanju, ustvrdio je njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, ništa nije promijenilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 06:55