POVEĆAVA SVIJEST

SEVERININ MILAN KREĆE U BITKU ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO U HRVATSKOJ Želi da djeca uživaju u pravu na oba roditelja poslije rastave

 Bruno Konjevic / CROPIX

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo, u suradnji s Milanom Popovićem, najavila je konferenciju za novinare na temu modela ravnopravnog roditeljstva, s ciljem da on istinski zaživi i u Hrvatskoj, po primjeru ostalih država Europske Unije, piše Slobodna Dalmacija.

- Želimo javnu percepciju i svijest u Hrvatskoj povećati prema osiguravanju ravnopravnosti oba roditelja u odgoju djece nakon razvoda - poručuju.

Dodaju da su dvije trećine članova njihove Udruge očevi uskraćeni za neki oblik roditeljstva i prava na viđenje djece, pa zbog toga oni osuđuju praksu u kojoj se model ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj ne provodi.

- Želimo da djeca uživaju u svome pravu na oba roditelja zajamčenom i Europskom konvencijom za ljudska prava, te da državne institucije počnu raditi za djecu, a ne protiv njih - poručio je u priopćenju Oliver Čanić, predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo Zagreb.

Konferencija za ravnopravno roditeljstvo bit će u utorak u 15 sati u hotelu Esplanade.

Milan Popović bivši je Severinin zaručnik s kojim je pjevačica prije četiri godine dobila sina Aleksandra. Ubrzo nakon rođenja sina, Milan i pjevačica su raskinuli zaruke i upustili se u u sudsku bitku za skrbništvo nad djetetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:43