PRISILNI ODMOR

Runje sa suprugom na prisilnom odmoru: Lijepo nam je

 Feđa Klarić/CROPIX

SPLIT - Vratar hrvatske reprezentacije i francuskog prvoligaša Lensa Vedran Runje na prisilnom je odmoru zbog ozljede koja mu se dogodila prije desetak dana na polufinalnoj utakmici francuskog Kupa protiv Marseillea.

Runji je slomljeno rebro, zbog čega je za njega sezona završena pa je prigodu iskoristio da s obitelji ranije ode na odmor.

Lijepo proljetno vrijeme u gradu pod Marjanom došlo je kao naručeno za Vedrana i njegovu suprugu Tihanu koji su, kao i brojni njihovi sugrađani, uživali u šetnji rivom.

Tridesetčetverogodišnji vratar kojeg krasi osebujni stil opet je u Splitu, odakle je otišao prije punih 12 godina. Naime, nogometnu karijeru Runje je počeo u Hajduku, sa 22 godine otisnuo u inozemstvo te je prošao klubove u Belgiji, Francuskoj i Turskoj. I svugdje je bio uspješan, proglašavan najboljim vratarom u svim ligama u kojima je branio. Relativno kasno, u svojim tridesetima, dočekao je satisfakciju da postane prvi vratar hrvatske reprezentacije.

Runje uživa u životu u Francuskoj, a prije Lensa tri godine živio je u uzavrelom Marseilleu koji je jako sličan Splitu.

- Život u Francuskoj je ugodan, a uvijek je lijepo vratiti se kući, vidjeti obitelj i prijatelje - kaže Runje koji sa suprugom Tihanom ima sina Roka.

Dok je na odmoru sigurno će biti vremena za posjet obitelji i prijateljima u Karakašici pored Sinja odakle su Runjini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:36