KRALJEVSKA BEBA

RIZIČNA TRUDNOĆA Kate ima rijetku bolest, a i premršava je: 'Samo je sjena one žene od prije tri godine'

Iako mnogi pišu da nosi blizance, to nije službeno potvrđeno
 AP

LONDON - Trudnoća Kate Middleton je rizična jer vojvotkinja ima manje od 50 kilograma, piše showbizspy.com. Princeza Kate bi morala učiniti nešto da se to stabilizira, tvrdi izvor.

Iako mnogi pišu da Kate nosi blizance, to nije službeno potvrđeno. Tvrdi se i da je Kate bila pod velikim stresom zbog kraljevske uloge u kojoj se našla i da je to uzrok njene mršavosti. 'Samo je sjena one žene od prije dvije, tri godine', dodaje izvor.

Vrlo teške mučnine

Princezi je sada postavljena i prava dijagnoza, zbog čega je morala otkazati sve poslovne obaveze!

Princeza Kate tijekom trudnoće morat će se boriti s rijetkom bolešću koja pogađa trudnice. Prema pisanju E! Onlinea, liječnici su joj dijagnosticirali poremećaj zvan Hyperemesis gravidarum, odnosno teške jutarnje mučnine koje neke žene itekako teško podnose.

Dr. Marlena Fejzo objasnila je o čemu se točno radi: - Ovo nisu obične jutarnje mučnine. Imali smo slučajeve u kojima su žene tako jako povraćale da su im puknuli bubnjići u ušima ili su dobile frakture rebara.

Koliko je situacija ozbiljna, govori i činjenica da stručnjaci smatraju da će Kate morati uz sve to dobro paziti da uspije u želucu zadržati barem neku hranu, i zbog sebe i zbog djeteta, ali i dobivati dovoljno vitamina. Velik postotak žena kojima je dijagnosticiran Hyperemesis gravidarum provode mnogo vremena u bolnicama, gdje hranu dobivaju kroz cijevi ili im se propiše infuzija.

Jednostavni koraci

No, dr. Fejzo tvrdi da obitelj, prijatelji i suradnici princeze mogu trudnici sve olakšati ako poduzmu neke jednostavne korake: - Kate ne bi trebala biti blizu hrane koja se kuha, dakle blizu kuhinja i tržnica. Također, u njezinoj blizini nitko ne bi trebao nositi toaletnu vodicu i parfeme.

Iako je cijela Velika Britanija ponosna što je Kate Middleton konačno trudna, čini se da će ona i suprug princ William imati puno briga u nadolazećim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:45