ANA BEGIĆ

RIJEŠILA SE VIŠKA KILOGRAMA, SVI JE OBASIPAJU KOMPLIMENTIMA 'Godinu dana napornih treninga napokon su mi donijeli sjajan izgled'

Glumica, obasuta komplimentima, otvoreno priznaje da je napokon zadovoljna sobom
 Berislava Picek/ CROPIX

Iscrpljujući treninzi stott pilatesa i progressivea zaslužni su, priznaje glumica Ana Begić Tahiri, za to što napokon može reći da je zadovoljna svojim tijelom. Glumica nikad nije skrivala da se bori s prekomjernim brojem kilograma, no individualni treninzi na koje ide posljednjih godinu dana doveli su je, tvrdi, u izvrsnu formu, a kilogrami su se doslovce istopili.

Utrošeni sati

- Moj je stav da žena sebi nikad ne izgleda dovoljno dobro, no napokon mislim da sam pronašla nešto što je prilagođeno svakome ponaosob i gdje svaka vježba koju, zbog problema s kralježnicom, ne mogu izvesti, ima svoju zamjensku. Mislim da su moji treninzi najbolje utrošenih sat vremena. Na krevetu koji se zove chair cadillac, a izgleda pomalo sado-mazo, izvode se većina vježbi stott pilatesa, a osim mene istim su treningom oduševljene i moje kolegice glumice Daria Lorenci Flats, Vanda Winter i Iva Mihalić - otkriva Ana Begić Tahiri, napominjući kako je svaka mogućnost ozljede pri vježbanju gotovo nemoguća.

Zaluđeni vježbama

Iako nerado govori o dijetama i kilogramima, ovaj ju je način vježbe koji ima i svoj progressive program, koji uključuje kardio vježbe poput trčanja među čunjevima ili pak preskakanja ljestvica, potpuno zaludio.

- Moja osobna trenerica Mirela Anić ima fantastičan pristup svakome i uvijek je spremna, kao i svi ostali treneri, za razgovor i osmišljavanje novih programa od kojih se doslovce tope kilogrami i fantastično oblikuje tijelo. Moram priznati i da je sve više sportaša koji koriste upravo ove metode vježbanja, a i vani je to veliki trend - smatra glumica.

Prednost u poslu

A novi vitkiji izgled u svakom joj je slučaju velika prednost i u poslu jer, ako ništa drugo, daje određenu dozu samopouzdanja, posebno u vrijeme kada glumica doslovce zatrpana projektima, što starim što novim. Uskoro je, naime, očekuje u matičnom HNK premijera predstave “Žena” u režiji jednog od njoj omiljenih redatelja Paola Magellija. Pri kraju razgovora najavila je još jedan veliki projekt, možda dosad najveći izazov u karijeri. - Prema kolumnama moje prijateljice Zrinke Šamije, zajednički ćemo se upustiti u monodramu koja govori o privatnom poglavlju mog života, no zasad ne bih više otkrivala. Uglavnom, uskoro ćemo u taj tekst uklopiti svega i svačega i početi okvirno zapisivati dojmove. Sigurna sam, budući da me Zrinkino pisanje oduševljava, da ćemo napraviti nešto izvrsno - najavljuje Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:10