AFERA U HOLLYWOODU

REDATELJ OPTUŽEN ZA SEKSUALNO NAPASTOVANJE DJEČAKA 'Obećavao mu je uloge i davao drogu'

MONTREAL, QC - JUNE 09: Director Bryan Singer is seen on the grid before the Canadian Formula One Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2013 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
 Mark Thompson

Redatelj Bryan Singer navodno je 1998. godine upoznao Michaela Egana III koji je tad imao 15 godina te ga seksualno napastovao u svojoj vili u Encinu. Prema Michaelovim tvrdnjama, on nije bio jedini dječak kojeg je redatelj napastvao već je njegova kalifornijska vila bila mjesto na kojem se često upuštao u odnose s maloljetnicima kojima je davao drogu i alkohol, a potom ih iskorištavao.

Michael je tužbu protiv redatelja podigao u srijedu, a ovog tjedna će održati i novinsku konferenciju u Los Angelesu gdje namjerava otvoreno novinarima otkriti svoja traumatična iskustva koja je kao tinedježer proživio zbog slavnog redatelja.

'Priče koje sam čuo o stvarima koje su se događale na imanju zaista su dostojne prezira', rekao je odvjetnik Jeff Herman koji će zastupati Egana na sudu u ovoj parnici, piše New York Daily News.

'Bryan je mom klijentu obećao ulogu u jednom od svojih filmova tijekom brojnih seksualnih susreta dok je imao 15 i 16 godina', dodao je odvjetnik.

Odvjetnik slavnog redatelja pak tvrdi da je to bitka za novac, a ne za istinu jer Egan traži 75.000 dolara za duševne boli.

'Tvrdnje protiv Bryana Singera su bez ikakve osnove. Potpuno smo sigurni da će Bryan biti oslobođen u ovoj apsurdnoj i ponižavajućoj tužbi', rekao je njegov odvjetnik.

Ipak odvjetnik mladića koji tuži redatelja kaže kako je samo pitanje vremena kad će se i drugi javiti i tužiti redatelja za njegova zlodjela.

Valja podsjetiti kako je Bryan Singer svoju karijeru počeo filmom 'Privedite osumnjičene' 1995. godine, a jedan od najvećih hit uradaka mu je 'X-Men'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:29