DIGLI PRAŠINU

REDATELJ FILMA O DVORNIKU 'Istina, Dino je bio i narkoman, ali na prvom je mjestu bio kralj i mi ćemo skupiti novac za film!'

 Promo

Nakon što je u srijedu Danijela Dvornik objavila ljutiti post na Facebook fan stranici pokojnog Dina Dvornika gdje se obrušila na brojne tvrtke koje nisu htjele sponzorirati dokumentarac o slavnom pjevaču jer je imao narkomansku prošlost, reagirao je i redatelj Daniel Tipura.

Tipura, osnivač Tipi TV-a, napravio je Dinov spot za 'Manijaka', ali i producirao spotove njegove kćeri Elle Dvornik.

'Za dokumentarac o Dinu Dvorniku treba nam minimalno 350 tisuća kuna. Istina, Dino je bio i narkoman, ali na prvom je mjestu bio kralj. Kralj funka kojeg je publika obožavala. Dobili novce ili ne, dat ćemo 200 posto od sebe i film završiti, ma taman zbog toga svi završili na heroinu', izjavio je Tipura za Slobodnu Dalmaciju.

'Danijela i ja smo poludjeli i odlučili ljutnju iznijeti u javnost, a onda su “poludjeli” i Dinovi fanovi. Nakon što su čuli da nam tvrtke redom daju odbijenice, od njih smo dobili silnu podršku i “milijun” poziva. Ljudi nas zovu da bi sami uplatili sto, petsto, tisuću kuna... Tako da ćemo otvoriti račun, na kojem bi svi koji to žele uplatama pomogli financiranje filma.

Počele su se javljati i neke tvrtke, tako da vjerujemo kako će sve na koncu ispasti dobro. Ne želimo da ispadne kako molimo i prosimo, želimo samo da film bude dostojan Dina Dvornika, ali za to nam treba novac ', dodao je Tipura za Slobodnu Dalmaciju.

On računa kako će snimanje filma biti gotovo do ljeta.

'U filmu ću pokazati Dinovu drugu stranu. Drukčiju od one glazbene u kojoj se dokazao kao glazbeni inovator, daleko ispred svojeg vremena. Govorit ćemo o njegovoj borbi s medijima, razočaranju u sustav, svladavanju ovisnosti, o zadovoljstvu u vrijeme kada je bio neupitni broj jedan. Dakle, vidjet ćemo Dina i na vrhu i na dnu', zaključuje redatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:33