GLAVNI LIKOVI

RATOVI ZVIJEZDA NASTAVLJAJU SE NA TWITTERU Bijesni tinejdžer, otac pun gorčine i pustinjak na otoku urnebesno se sprdaju jedni s drugima

Film ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’ oborio je sve rekorde gledanosti od svojeg prvog prikazivanja 17. prosinca prošle godine, a obožavatelji ne prestaju raspravljati o novim likovima, njihovim mogućim roditeljima i novom... u najmanju ruku neobičnom glavnom negativcu.

U napetom isčekivanju sljedećeg nastavka sage, koji bi u kina trebao stići oko Božića iduće godine, priča se u međuvremenu nastavila na mjestu koje nitko nije očekivao - na Twitteru.

Čitatelje koji film još uvijek nisu pogledali upozoravamo da će nastavak teksta otkriti poneke detalje iz radnje filma, pa savjetujemo da se ovom članku vratite tek kada ste se upoznali s novim likovima.

Počelo je s jednim Twitter profilom - Emo Kylo Ren - koji je na najduhovitiji način parodirao emotivnu rastrganost glavnog negativca, prikazujući ga kao tinejdžera punog bijesa spram roditelja s autoparodičnim izjavama koje podsjećaju na dnevnik Adriana Molea.









Emo Kylo Ren tužan je mladić kojeg nitko ne razumije osim njegovog prijatelja Huxa, otac mu je emotivno odsutan, ujak Lando mu se stalno ruga, a Chewbacca mu ostavlja dlake po omiljenoj crnoj odjeći.

















Ubrzo su se pojavili i drugi Twitter profili, koji su na sličan način, s manje ili više uspjeha, krenuli parodirati druge likove iz serijala.

Very Lonely Luke je Jedi majstor koji već dvadeset godina živi sam na otoku, spava na kamenju, i preispituje svoje loše životne odluke. Vrlo je dojmljivo da već dugo vremena nije baš pri sebi.

















Bitter Han Solo dosta je ogorčen i razočaran svojim sinom jedincem, kojeg bi najradije pokušao zamijeniti za novog u najbližem trgovačkom lancu.

















Naravno, nije trajalo dugo prije nego što su se počeli i međusobno prepucavati. Han se ruga Lukeu, Luke Kylo Renu, dok je Kylo uglavnom samo bijesan na cijeli svijet.

























Zadnji koji se pridružio Twitter maniji je i Glum George Lucas, o kojem već opis njegovog profila govori dovoljno: ‘Prodao sam prava na Star Wars Disneyju. Nisam prodao prava na prigovaranje na njih.’









Glum George misli kako je novi film potpuno upropastio njegovu viziju Ratova zvijezda - na primjer, nema niti jedna utrka od 40 minuta, vanzemaljci nisu utemeljeni na uvredljivim rasističkim stereotipima, glumci imaju prave emocije na pravim licima, umjesto da se sve to doda kasnije kompjuterski, itd.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:22