MTV NAGRADE

RASPLAKALI BEYONCE Jay-Z i Blue Ivy izašli na pozornicu:'Ona je najveća glazbenica svijeta'

Iako je nagradu za video-spot godine osvojila Miley Cyrus, show je ukrala Beyonce koja je oduševila svojim nastupom
 AFP

INGLEWOOD - Miley Cyrus osvojila je u nedjelju nagradu za video-spot godine za pjesmu "Wrecking Ball" na svečanoj dodjeli MTV-jevih glazbenih video nagrada (Video Music Awards - VMA).

Spot "Wrecking Ball" snimio je modni fotograf Terry Richardson, poznat po fotografijama seksualnog karaktera.

Nekadašnji idol djevojčica čitavog svijeta zbog uloge u tv seriji "Hannah Montana", prošle je godine odbacila svoj imidž poslušne djevojčice nastupajući u izazovnoj odjeći i pozama što joj je pomoglo u medijskoj popraćenosti i prodaji nosača zvuka.

Miley Cyrus ostala je sjediti u publici zadržavajući suze dok je beskućnik, kojeg je poslala na pozornicu, primio njezin kipić. On je održao govor u korist 1,6 milijuna djece i mladih bjegunaca i beskućnika u SAD-u.

Reper Common zatražio je pak trenutak tišine u počast Michaelu Brownu, mladom crncu kojega je nenaoružanog ubio bijeli policajac u Fergusonu (Missouri).

Nominirani za najbolji video-spot ove godine bili su i Beyonce za "Drunk in love", Iggy Azalea za "Fancy", Pharrell Williams i "Happy" te Sia za "Chandelier".

Beyonce je nastupila zajedno sa suprugom Jay-Z-om i njihovom kćeri Ivy Blue, piše Gloria.

Beyonce je na dodjeli nagrada izvela pjesme s posljednjeg albuma Beyonce, a publika je uživala u hitovima poput "Partition", "Drunk In Love" i "Blue", za vrijeme koje su se u pozadini izmjenjivale fotografije njene dvogodišnje kćeri i supruga.

Jay Z i Blue Ivy iz publike su pratili 15-minutni nastup, da bi se na kraju pridružili popularnoj pjevačici na pozornici i uručili joj Michael Jackson Vanguard Award. Svoju suprugu reper je nazvao "najvećom živućom glazbenicom".

Beyonce nije mogla sakriti emocije, a prije preuzimanja nagrade poljubila je supruga i kćer, koja je cijelo vrijeme pljeskala.

Slavna pjevačica imala je najviše nominacija, a kući je otišla i s najviše osvojenih nagrada, javlja Gloria.

Unatoč sve glasnijim tračevima o problemima u braku najutjecajnijeg glazbenog para, Beyonce i Jay Z tako su ovaj događaj iskoristili kako bi pokazali da su to samo tračevi.

Reper Drake osvojio je nagradu za najbolji hip-hop video-spot za "Hold on (We're Going Home)".

"Dark Horse" Katy Perry, duo s reperom Juicy J, proglašen je najboljim videom neke umjetnice dok se pjevač Ed Sheeran (23) nametnuo u muškoj kategoriji sa "Sing", duo s Pharellom Williamsom.

Mlada Ariana Grande (21) proglašena je najboljom u kategoriji najboljeg pop videa za "Problem".

Novozelandski fenomen, 17-godišnja Lorde, osvojila je nagradu za najbolji rock video za "Royals", naslov koje je već osvojio Grammy za najbolju pjesmu godine u siječnju te najbolji solo pop.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:08