KRAJ NJEŽNE LJUBAVI

RASPAD BRAKA HTV-OVE ZVIJEZDE NEVENE RENDELI 'Odluku je donijela hladne glave'

HTV-ova zvijezda ne želi komentirati uzroke koji su doveli do raspada njezina petogodišnjeg braka s godinu starijim, 33-godišnjim poduzetnikom Marijanom Bračunom za kojeg se udala na idiličnom Barbadosu
 Neja Markičević/CROPIX

Ne. Doista ne bih ništa komentirala na tu temu - kaže Nevena Rendeli, ne želeći tako ni potvrditi, ali ni demantirati da je došlo do krize u njenom braku s Marijanom Bračuljom, za kojeg se udala u kolovozu 2009. godine.

Vijest da je televizijska voditeljica nakon devet godina ljubavi i pet godina braka iselila iz doma što ga je dijelila sa svojim suprugom, privatnim poduzetnikom, nije šokirala njene kolege na HTV-u.

- Nevena i Marijan rijetko su se zajedno pojavljivali u javnosti. Nismo mi zbog toga stekli dojam da među njima nešto ne štima, ali je činjenica da ga ona u našem društvu nije prečesto spominjala. Ne mora to ništa značiti, jer kolege novinari, naravno, imaju i drugih tema osim pričanja o svojim ženama ili muževima - kažu HTV-ovci.

Njezina intima

Nevena Rendeli šuti. Ne želi reći ni riječ o svojoj bračnoj krizi. Kako kaže, nastoji da njen privatan život i ostane privatan.

- To je njena intima. Nevena je borac i, koliko je poznajem, trudit će se da spasi vlastiti brak. Ona se sigurno naprečac neće odlučiti baciti godine ljubavi u vjetar. Umjesto toga, ona sada želi na miru o svemu razmisliti, a onda će konačnu odluku donijeti ‘hladne’ glave - govori prijateljica HTV-ove novinarke koju svake subote možemo gledati u emisiji “Subotom ujutro”.

Nitko na HTV-u ne zna reći zbog čega je konkretno 32-godišnja Nevena iselila iz stana što ga je s godinu dana starijim suprugom dijelila u zagrebačkim Gračanima. Na tračeve da je razlog navodna romansa lijepe plavuše s jednim poznatim novinarom Informativnog programa HTV-a, njezini prijatelji odmahuju rukom.

- Glupost! Novinar kojeg te sitne duše spominju i dovode ga u vezu s Rendeli u dugogodišnjoj je skladnoj vezi s jednom drugom kolegicom. On i Nevena su kolege, možda čak i prijatelji, ali to je sve - tvrde prijatelji Nevene Rendeli, nagađajući da je do krize u braku došlo zbog njene poslovne preokupiranosti.

- Voditi jednu emisiju tjedno naoko djeluje idilično.

Gledatelju koji ne zna koliki trud stoji iza toga može se učiniti kako je Nevenin jedini posao da subotom ujutro sjedne u televizijski studio i popriča s gostima. Manje je, međutim, poznato da ona sama planira koga će ugostiti, svoje goste sama poziva u emisiju, dogovara se oko priloga što će se emitirati... Ona je emisiju “Subotom ujutro” osmislila i predložila je jesenas šefovima i silno se veseli svakom njenom novom izdanju, pa nije nemoguće da je zbog emisije proteklih mjeseci malo zanemarila privatni život - kažu na Prisavlju.

Idila na Barbadosu

Nevena je i sama svojedobno priznala kako smatra točnom izreku da Televizija jede svoju djecu. Diplomirana novinarka i sociologinja počela se novinarstvom baviti kao 16-godišnjakinja na Radio Ciboni. Ubrzo nakon toga počela je raditi i na HTV-u, na koji je došla zajedno s Vanjom Halilović i Ivom Jerković. Opstala je i s vremenom postala prepoznatljivo televizijsko lice.

- Mislim da sam u tome uspjela jer sam na vrijeme shvatila da je ovaj posao maraton, a ne utrka na 100 metara. Oni koji su mislili drukčije, odavno su izgorjeli. I dok muškarci kod nas na televiziji s godinama postaju šarmantniji, zanimljiviji i uvjerljiviji, mi žene se moramo pomiriti s tim da nas jednog dana ekran “više neće voljeti”. Zato sam se od samog početka bavila i onim dijelom karijere za koji nije najvažnije da li se lijepo smiješ, već imaš li što reći: novinarstvom - rekla je Rendeli prije nekoliko godina u razgovoru za Studio. Tom je prilikom kazala kako stupanje u brak koji je s Marijanom Bračuljom sklopila na Barbadosu u njenom životu ništa bitno nije promijenio.

Bračne svađe

- Nisam promijenila čak ni prezime. Mislim da je najveća promjena u mojem životu bio odlazak iz roditeljskog doma i dijeljenje svakodnevice s nekim s kim te ne veže ništa drugo osim ljubavi. Tog trenutka promijenilo se ama baš sve, na bolje naravno, iako tek kad odeš shvatiš koliko je divno biti dijete i imati nekoga tko se 24 sata brine za tebe - kazala je Nevena, koja je Marijana upoznala tijekom studija. Neko vrijeme bili su samo prijatelji, a sredinom 2005. godine shvatili su da se iz tog prijateljstva rodila ljubav.

- Osvojio me svime onime što ja nisam. Racionalnošću, mirom i staloženošću - rekla je voditeljica, koja nikad nije skrivala kako u njenom braku ima i lošijih dana.

- Znamo se mi i posvađati. Pa tko se nikad nije posvadio sa svojim partnerom? Ono što je dobro kod mene i Marijana jest to da nas dvoje uvijek sve raspravimo, ništa ne ostaje skriveno ispod tepiha - priznala je Nevena koja će, vele njeni prijatelji, nastojati sačuvati brak. Vrijeme će pokazati hoće li u tome uspjeti ili će se priključiti sve većem klubu rastavljenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:07