NOVI KADAR

Pristigle prve molbe za natječaj HRT-a. Ovo su novi šefovi na Prisavlju?

Konačna bi odluka o imenovanjima trebala stići do kraja sljedećeg tjedna
zagreb, 130607lamija aleckovicfoto biljana gaurina/ CROPIX-j2-
 Biljana Gaurina / CROPIX

Ako je vjerovati prisavskim kuloarima, nova šefica Informativno-medijskog servisa na javnoj televiziji trebala bi postati Lamija Alečković.

Igor Tomljanović, priča se po HTV-u, bit će novi urednik Prvog programa, a svi očekuju da će Vesna Karuza preuzeti vođenje Drugog programa HTV-a.

Inače, za rukovoditelja Informativno-medijskog programa stiglo je ukupno pet prijava. Uz Lamiju Alečković, kojoj upućeni daju najveće šanse zbog davne želje Gorana Radmana da se sadašnja producentica vijesti na Al Jazeera Balkans vrati na HRT, za tu funkciju prijavila se još i Katja Kušec, a navodno je svoju prijavu poslao i Tomislav Špoljar.

Za urednika Prvog programa stigle su četiri prijave, a poznavatelji prilika kažu da najveće šanse da osvoji željenu fotelju ima filmski kritičar Igor Tomljanović. Na natječaj za Drugi program HTV-a došle su četiri molbe, a jedna od njih je i ona koja pripada Vesni Karuzi, bivšoj šefici emisije “Dobro jutro”. Za šefa Novih medija stigla je tek jedna prijava, a čak osam molbi došlo je za mjesto šefa Radio Osijeka.

Sve prijavljene kandidate koji su poslali valjane molbe sad čeka razgovor s ravnateljem programa Sašom Runjićem, potom je na redu neobavezno izjašnjavanje kreativnog osoblja, a konačnu odluku bi najvjerojatnije sljedećeg tjedna trebao donijeti Goran Radman koji imenuje nove šefove.

Podsjetimo, javni natječaj za rukovodeće pozicije na HRT-u otvoren je nakon što je Saša Runjić, nezadovoljan načinom na koji je televizijski popraćeno uhićenje Milana Bandića, smijenio v.d rukovoditelja IMS-a Tomislava Špoljara i na njegovo mjesto privremeno postavio samog sebe. Tri tjedna kasnije smijenio je i urednicu HTV 1 Gordanu Mrđen, urednicu HTV 2 Maju Tokić, kao i Tamaru Vudrag iz Novih medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:47