STROGI DRESS CODE

Princ William i Kate za vjenčanje poslali čak 1900 pozivnica

FILE -- Britain's Prince William and Kate Middleton, watch the England against Italy Six Nations rugby match at Twickenham stadium in London, in this Saturday Feb. 10, 2007 file photo. According to an announcement by Clarence House in London, Tuesday Nov. 16, 2010, the couple are to wed in 2011, Further details about the wedding day will be announced in due course.(AP Photo/David Davies, pa, file) **UNITED KINGDOM OUT: NO SALES: NO ARCHIVE:**
 AP

Čak 1900 pozivnica ispisanih zlatnim slovima i s pripadajućim pečatom kraljice Elizabete odaslano je, u kraljičino ime, za kraljevsko vjenčanje princa Williama i Kate Middleton na adrese diljem svijeta, i to kraljevskim obiteljima, voditeljima humanitarnih udruga, bliskoj obitelji, studentskim kolegama, starim školskim prijateljima, premijerima, predsjednicima i drugim slavnim, poznatim i nepoznatim, osobama.

Jednostavno rečeno, napisano je kako Lord Chamberlain, na kraljičinu zapovijed, poziva dotičnu osobu na vjenčanje u Westminsterskoj opatiji u 11 sati 29. travnja te da je za ceremoniju poželjno obući vojnu uniformu, frak ili poslovno odijelo.

Od 1900 uzvanika 600 sretnika pozvano je i na kraljičino primanje odmah nakon ceremonije, a potom 300 od 600 probranih ima čast pojaviti se i na svečanoj večeri kojoj je domaćin princ Charles i koja se održava u Buckinghamskoj palači.

Među uistinu brojnim uzvanicima nije i bivša snaha britanske kraljice, vojvotkinja Sarah Ferguson, koja se prije 15 godina razvela od princa Andrewa. Njezin glasnogovornik istaknuo je kako vojvotkinja poznata po nadimku Fergie i brojnim ekscesima nije ni mislila da će biti pozvana te da je u vrijeme vjenčanja ionako zauzeta.

Njezine kćeri, princeze Beatrice i Eugenie ipak će doći na bratićevu ceremoniju u Westminsterskoj opatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:51