POPULARNA SERIJA

POVRATAK U OSAMDESETE Uskoro počinje snimanje nove sezone Crno-bijelog svijeta, doznajemo detalje scenarija

U nastavku serije njeni će se tvorci baviti 1981. i 1982. godinom, no prije svega čeka se dogovor sa šefovima HRT-a

Hoće li Kipo ( Filip Ridički) uspjeti osvojiti Marinu ( Sara Stanić)? Kako će se Žungul ( Slavko Sobin) snaći na služenju vojnog roka? Što će biti s brakom Ksenije i Dominika Bertolana ( Jelena Miholjević i Frano Kuhar)?

Sve su to pitanja koja su ovog proljeća, po završetku prve sezone serije “Crno-bijeli svijet”, ostala bez odgovora. No, svi koji te odgovore željno iščekuju na svoje će najvjerojatnije doći sljedeće jeseni. Jer, nakon što je Saša Runjić, ravnatelj programa HRT-a, potvrdio da se kreće u snimanje druge sezone serijala što ga je za javnu televiziju lani napravio Interfilm, slijedi potpisivanje ugovora i - početak snimanja novih epizoda.

Tjednima čekali snijeg

- Prvih 12 epizoda serijala snimali smo kumulativno oko tri i pol mjeseca, pa računam da će nam toliko vremena trebati i za drugu sezonu. O tome, naravno, mogu govoriti samo okvirno, jer mi moramo snimati tijekom zime i tijekom godišnjeg doba koje nije zima, dakle u ovom slučaju to drugo godišnje doba najvjerojatnije će biti proljeće. Prošle smo godine prvo tjednima čekali snijeg, a potom taj isti teško dočekani snijeg nikako nije htio okopniti. Nadalje, dio serije snimat ćemo i u školi, a to možemo napraviti samo tijekom školskih praznika... Sve su to tek neke od okolnosti koje mogu usporiti i produljiti snimanje - kaže Ivan Maloča, televizijski producent iz Interfilma.

I drugu sezonu serije “Crno-bijeli svijet” režirat će Goran Kulenović, no umjesto Igora Mirkovića u novoj sezoni kao scenarist pojavit će se novinar i književnik Renato Baretić.

Odgovor na kritike

- Nakon što smo u prvoj sezoni apsolvirali događaje s konca 1979. godine i sve ono što se događalo 1980., u nastavku serije pozabavit ćemo se 1981. i 1982. godinom. Kako bismo u startu umirili kritičare - koji su iz nama nepoznatih razloga mislili da je prva sezona ‘Crno-bijelog svijeta’ dokumentarna serija, zbog čega su nam prigovarali i bunili se čim bi se u seriji pojavio neki moment koji smo mi, primjerice, stavili u 1980., a u stvarnosti se zbio godinu dana poslije - svaku epizodu završavat ćemo špicom na kojoj će pisati da je serija inspirirana osamdesetim godinama prošlog stoljeća - naglašava Maloča i otkriva da će glumačka ekipa u novoj sezoni ostati ista.

- Glumci su u prvoj sezoni napravili sjajan posao, bio bi grijeh da ikoga od njih zamijenimo. Kad je o radnji riječ, u novoj ćemo se sezoni više pozabaviti odnosima među likovima serije. Gledatelji će doznati kako se razvija Unina ( Kaja Šišmanović) muzička karijera, produbit ćemo odnos između Kipa i Marine, neki likovi promijenit će tvrtke u kojima su radili tijekom prve sezone serijala... Dotaknut ćemo se, naravno, i stvarnih događaja iz tog vremena. Prosvjede na Kosovu iz 1981. godine prikazat ćemo kroz Žungulov lik, jer on će vojni rok služiti upravo na Kosovu - otkriva Maloča, koji kaže da će se i u drugoj sezoni serije moći čuti mnogo dobre glazbe iz tog vremena.

Želja je dobiti Azru

- Bit će tu Parni valjak, Prljavo kazalište, a velika nam je želja dobiti i Azru. Svjesni smo da je ovo posljednje zbog Johnnyja Štulića teško ostvarivo, ali to ne znači da se ne smijemo nadati i priželjkivati - kaže Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:53