DAVOR DRETAR DRELE

Postajem pravi papučar i na to sam ponosan

Po prirodi sam veseljak i naravno da me najviše opuštaju druženje s obitelji i prijateljima, dobar roštilj, fino vino, dobra tekma, a u zadnje vrijeme pomalo i - samoća. Spušta me nepregledno prostranstvo ljudske gluposti i bahatosti, a od posljedica se liječim tako da zbrišem među frendove, otkriva Drele u ovotjednom Tlakomjeru

Podiže me

1. Obitelj

Na ženu i djecu sam potpuno “zakačen”, sve više i više sam kod kuće, odlazim na dječje predstave (na kojima se redovito rasplačem), obavljam kućne poslove (čak sam neki dan i peglal). Postajem pravi papučar i na to sam iznimno ponosan.

2. Moja Lajka

Moja border collieca Lajka prije četiri mjeseca preokrenula mi je život naopačke. Otkada je u familiji, stalno sam u prirodi s njom, pa sam i skinuo koji kilogram. A i nije loše imati cucka doma, to je jako dobro za samopoštovanje. Da skužiš da ti se bar neko veseli kad te vidi.

3. Prijatelji

Najveće veselje u životu. Kad me netko razljuti ili rastuži, pobjegnem k njima, i za čas je sve u redu. Smijeh mi je vrlo važna stvar u životu, a moji prijatelji isporučuju ga na tone. A i dobro ih je imati kada dođe teški namještaj.

4. Putovanje

Pravi sam ovisnik o putovanjima. Mi Zagorci za takve ljude kažemo da imaju “črva v riti”. Stalno bi nekam išel. Podgarić, Baranja, Amazona, Zabok - uopće nije bitno, važno je da sam, kak’ bi rekel Willie Nelson, “on the road again”.

5. Knjiga

Čitam sve, od Krleže do uputstva na kutiji deterdženta, od Dostojevskog do Simone Gotovac. Ne prođe mi ni dan bez knjige, a i veliki sam obožavatelj stripa. Uglavnom, sve što ima slova meni se jako sviđa.

Spušta me

1. Ljudska zloća

Sitna podmetanja, tračevi, ulizivanje... koliko smo kao rasa spremni nekome podilaziti ili blatiti nekoga, to je stvarno fenomenalno. Da smo u povijesti uložili taj kreativni tračerski napor u nešto korisno, sad bismo hodali po Marsu.

2. Ljudska bedastoća

Koliko me razljuti, toliko me i nasmije. Ljudskoj gluposti trebalo bi podići spomenik, jer ništa nije tako veliko i sveobuhvatno.

3. Ljudska finoća

Ja sam domaći čovjek i tak se ponašam pa me sto puta napadaju da sam svinja i mrcina svakojaka. Najgori su mi oni koji uopće ne rade te grozne stvari, navodno ima tak finih dama da uopće ne piškiju i kakaju. Stvarno nekaj uzvišeno.

4. Ljudska gluhoća

Rastuži me koliko možemo biti ravnodušni na tuđu bol, patnju ili stradanje. Silno mi je žao kaj nemam duplo više love od Billa Gatesa, jer bi ja to sve razdijelil siromakima i bolesnima.

5. Razno

Tu spadaju sve ostale stvari - prometne gužve, loše vrijeme, pokvaren auto, susjed koji buši zid u nedjeljno jutro, mesar koji vara na vagi... i ponajviše, ja sam, jer ja sebe najviše iznerviram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:03