PREMINUO U RIMU

POSLJEDNJI SATI TONYJA SOPRANA 'Imao je sjajan dan s obitelji, a onda jedobio srčani i umro na putu do bolnice'

Bio je jako sretan što je u Italiji, što se može povezati sa svojim talijanskim korijenima i bio je vrlo uzbuđen što dolazi u Taorminu po nagradu
 AFP

ZAGREB - James Gandolfini, američki glumac poznat u gotovo svakom svjetskom domaćinstvu po ulozi mafijaša Tonyja Soprana, imao je 'sjajan' dan sa svojom obitelji u Rimu prije nego što ga je u srijedu navečer pogodio težak srčani udar i usmrtio ga na putu do bolnice, piše list USA Today.

Gadolfini (51) s obitelji je obilazio Italiju uoči festivala u Taormini, na Siciliji, gdje je u subotu trebao primiti nagradu i sudjelovati na okruglom stolu posvećenom američkoj kinematografiji.

Mario Sesti, umjetnički direktor taorminskog festivala, razgovarao je s Gandolfinijem u srijedu navečer.

"Bio je jako sretan što je u Italiji, što se može povezati sa svojim talijanskim korijenima i bio je vrlo uzbuđen što dolazi u Taorminu po nagradu", kazao je Sesti.

Gandolfinijevi roditelji rođeni su u Italiji.

Glumac koji je odrastao u New Jerseyju putovao je Italijom sa suprugom Deborah Lin i dvoje djece, devetomjesečnom kćeri Lilianom i sinom Michaelom (13). Mediji javljaju da je upravo on pozvao pomoć nakon što mu je otac dobio srčani udar.

"Imali su sjajan dan zajedno, i kada su se vratili u hotel Jimmy (Gandolfini) je krenuo u kupaonicu i tamo se nešto dogodilo", kazao je Gandolfinijev asistent Tom Richardson. Slavni je glumac još bio živ po dolasku hitne pomoći.

Voditelj hitne službe u bolnici Umberta I., najveće i jedne od najbolje opremljenih u Rimu, kazao je da je Gandolfini proglašen mrtvim 40 minuta po dolasku u bolnicu.

Bolnica je objavila da će izvršiti autopsiju, ali po svim pokazateljima Gandolfini je umro od masivnog srčanog udara.

Njegova smrt izazvala je šok u Hollywoodu.

Steven Van Zandt, glumac i gitarist E Street Banda Brucea Springsteena, koji je u Sopranosima igrao ulogu Silvija Dantea, napisao je da je izgubio brata i najboljeg prijatelja. "Svijet je izgubio jednog od najboljih glumica svih vremena", dodao je.

Lorraine Braco, koja je u istoj seriji glumila Sopranovu psihijatricu Jennifer Melfi, kazala je da joj je "srce slomljeno". "Danas smo izgubili diva", kazala je.

Glumica Susan Sarandon na svom je Twitter profilu napisala da je Gandolfini bio "jedan od najšarmantnijih, najzabavnijih i najvelikodušnijih glumaca" s kojima je ikad radila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:51