LIJEPA EMMA

POPUT SLAVNE BAKE Unuka Audrey Hepburn na naslovnici prestižnog modnog časopisa

Emma Ferrer, unuka pokojne zvijezde Audrey Hepburn krenula je bakinim stopama u osvajanje svjetske slave. Snimila je naslovnicu za rujansko izdanje časopisa Harper’s Bazaar. Da stvar bude još zanimljivija, fotografije je snimio 23-godišnji Michael Avedon, unuk slavnog fotografa Richarda Avedona kojemu je upravo Audrey bila muza.

Emma je za Harper’s Bazaar pozirala u kreacijama slavnih dizajnera osmišljenih za sezonu jesen/zima 2014., koje su napravljene u elegantnom stilu i koje bi njezinu baku vjerojatno oduševile. Valja istaknuti da je ovo prvi izlet u modne vode lijepe 20-godišnjakinje, ali zasigurno ne i zadnji jer je već samom naslovnicom oduševila brojne ljude iz svijeta visoke mode.

Inače, Emma je studentica treće godine prestižne umjetničke akademije Florence, a iako se rodila godinu dana nakon što joj je baka preminula, na njezino djelo očigledno se ugledala. Za to se pobrinuo njezin otac, Sean Ferrer, kojeg je Audrey dobila u braku s prvim suprugom Melom Ferrerom.

“Prva stvar koju pamtim da su mi roditelji pokazali vezanu uz baku bila je fotografija kako skače na trampolinu. Mislim da je to bilo i prije nego što sam shvaćala da je bila slavna. Ali sjećam se da sam razmišljala o tome kako izgleda kao prijateljica koju bih voljela imati”, otkriva Emma. Danas je potpuno svjesna njezinog zvjezdanog statusa iz 20. stoljeća pa je upravo zato i snimila naslovnicu časopisa inspiriranu pokojnom ikonom stila i elegancije. “Imam nekoliko njezinih stvari koje pažljivo čuvam. Poput dolčevita od kašmira koje obožavam nositi tijekom zime i bijelog antiknog plišanog medvjedića”, otkriva Emma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38