SAZNAJTE PAROVE

PLES SA ZVIJEZDAMA Umjesto osam parova ove jeseni pleše ih deset. Prvo ispadanje već sutra!

Bole me listovi. Bole me bokovi. Bole me i leđa. A najviše me boli duša koja me izmučeno pita: ‘Darko, je li ti ovo trebalo’ - kaže Darko Janeš, koji sa svojom plesnom instruktoricom Marijom Stošić već tjednima marljivo vježba jive i quickstep.

- Marija mi je rekla da su to dva najteža moguća plesa. Vjerujem joj, jer sam siguran da težih plesova od ovih ne može ni biti - priznaje 55-godišnji glumac, prisjećajući se kako je nekad bio glavni plesač po zagrebačkim klubovima.

- To što sam slovio za dobrog čagera više ništa ne znači. A ni moje čaganje nema veze s ovim čemu me Marija podučava. Stavlja me na strašne muke, reći ću vam samo da ponekad moram vježbati i sa štapom - povjerava se Janeš, koji je u sedmoj sezoni HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama” , koja starta ove subote, pristao na nagovor urednika emisije Marija Sedmaka i Tomislava Štengla te bliže obitelji.

Poput utakmice ragbija

Njegova trenerica za svog đaka kaže da je talentiran, muzikalan i ritmičan, ali i jako trom.

- Kako ne bih bio trom kad mi dosadašnje pripreme izgledaju kao svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ljudi dragi, pa je nakon svake probe gutam tablete za bolove i mažem se kremama protiv upale mišića - kaže Janeš.

Nova sezona popularnog showa (koju je u prosjeku dosad subotom pratilo više od pola milijuna gledatelja) donosi i neka nova pravila. Umjesto osam parova ove jeseni pleše ih deset, s tim da se prva plesačica amaterka (u ovoj sezoni natječu se Blaženka Leib, Barbara Radulović, Mirna Medaković, Ana Begić i Nika Fleiss) već sutra oprašta od daljnjeg natjecanja. Sljedeće subote “zbogom” plesu morat će reći muški plesač amater ( Davor Radolfi, Frano Domitrović, Darko Janeš, Saša Lozar ili Niko Pulić), a od treće emisije show ide po starom, sve do samog finala u koji ove godine umjesto dva ulaze tri najbolja para. “Ples sa zvijezdama” i ove sezone vode Barbara Kolar i Duško Ćurlić, a natjecatelje ocjenjuje žiri u sastavu: Milka Babović, Dinko Bogdanić, Elio Bašan i Davor Bilman.

Supruge su podrška

Upravo zbog strogih sudaca strahuje Saša Lozar koji je, kaže, ove jeseni shvatio da nije lako živjeti život na visokoj peti.

- Od nošenja štikli bole me svi mišići, a uz to sam spoznao da nikad neću postati Fred Astaire. Moji bokovi žive svojim nezavisnim životom, ali me moja partnerica Marija Šantek tješi da sam super svladao rumbu. Čak me i žena doma molila da joj pokažem par koraka - povjerava 32-godišnji glazbenik i voditelj, koji se nada da se na podiju neće previše osramotiti.

Ni godinu dana starija glumica Ana Begić nipošto ne bi voljela da baš ona ispadne u sutrašnjoj emisiji. Nada se da će u paru s Hrvojem Kraševcem biti dobra.

Veseli parovi

- Plesala sam u sklopu Akademije dramskih umjetnosti, ali ovo je moj prvi susret sa standardnim plesovima. Od svega što smo moj partner Damir Horvatinčić i ja dosad isprobali najviše mi se sviđa jive - kaže 28-godišnja glumica Mirna Medaković, koja se veseli šarenim kostimima što će ih odjenuti na podiju.

Nika Fleiss natjecanju je pristupila poput prave sportašice. Ta 27-godišnja studentica novinarstva ne žali se zbog napornih treninga sa svojim partnerom Markom Hercegom, a dnevno, kaže, trenira najmanje dva sata, i to uglavnom ujutro.

- Kad su me u rujnu prvi put pitali bi li nastupila u ‘Plesu sa zvijezdama’, odmah sam rekla - ne. Predomislila sam se nakon mjesec dana i otada svaki dan s Patrikom Majcenom vježbam tango i cha cha cha. Krećemo od nule, jer ja nikad ništa slično nisam radila. Što se tiče plasmana, vjerujte, time se stvarno ne opterećujem - veli 41-godišnja novinarka.

Za razliku od nje, Barbara Radulović nije totalna neznalica po pitanju plesa, ali ni ona nikad dosad nije imala prilike plesati standardne plesove. A od svih plesova što ih je vježbala s Robertom Schubertom najviše joj se svidio jive.

- Od ovog showa ne očekujem ništa spektakularno, samo mnogo dobre zabave - kaže najstariji natjecatelj ove sezone, 56-godišnji Davor Radolfi. Popularni glazbenik uz to se potajno nada da će zahvaljujući treninzima s Anom Herceg zauvijek smoći snage kazati “ne” cigaretama.

- Ako ovako nastavimo, neće to biti veliki napor, jer nakon pola sata vježbanja jedva hvatam dah i zadnje što mi je u tom trenutku na pameti je da sjednem sa strane i jednu pripalim - priznaje Radolfi.

Avanturisti

- Najviše mi se sviđaju latino plesovi - kaže Frano Domitrović, kojeg ćemo gledati u paru s Anom Domišljanović. Taj 30-godišnji tv voditelj dosad je uglavnom plesao na tulumima, a najveći problem mu, priznaje, predstavlja to što se tijekom plesa mora držati ravno poput svijeće.

- Na sudjelovanje u showu pristao sam zbog svog avanturističkog duha. Dosad sam mnogo plesao sa suprugom, ali naši dvokoraci nemaju veze s ovim što izvodimo Tamara Despot i ja - povjerava proslavljeni automobilistički as, 49-godišnji Niko Pulić, kojeg njegova partnerica jako hvali.

- On ima osjećaj za ples u paru, brzo lovi korake. Ukratko, dobila sam pravog džentlmena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:09