ONI NEMAJU BRIGE

Pjevačke legende ne moraju gladovati, mi smo se okupili i rasturili u Tuhelju, Bedekovčini i Ljubeščici

Dok se pojedini, nekad slavni pjevači poput Ane Štefok brinu za egzistenciju, drugi su pronašli način za borbu protiv recesije i zaborava

ZAGREB - Staru gardu glazbenika ponovo je okupio Vladimir Mihaljek Miha. Pod motom “Zlatni hitovi - legende pjevaju”, Dalibor Brun, Duško Lokin, Boris Babarović Barba, Darko Domijan, Džo Maračić Maki, Seid Memić Vajta, Danijel Popović i ostali glazbeni profesionalci, koji u nogama imaju mnogo “utakmica” na pozornici, zajedno obilaze manja mjesta u Hrvatskoj i održavaju koncerte na kojima, uz svoje hitove, izvode skladbe Vice Vukova, Ivice Šerfezija, Ive Fabijana, Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića...

- Kada sam projekt nazvao “Legende pjevaju”, nisam to učinio tek tako. Riječ je o ljudima koji profesionalno nastupaju četrdeset i više godina, a status legendi službeno im je dala Udruga hrvatskih menadžera i producenata.

Napokon imaju posla

Kada je riječ o nastupima, ne znam jesu li sretniji izvođači ili publika. Pjevači napokon imaju mnogo posla, a publika uživa pjevajući s njima stare hitove.

Dosad smo nastupali u Bedekovčini, Tuhelju, Čakovcu i Ljubeščici, a svaki put se okupilo između 1000 i 1500 ljudi. Zvijezde koje su prodavale stotine tisuća, pa i milijune ploča ovom turnejom podsjetile su na sebe, ali i na ljude čije pjesme izvode. Ne znam, možda će ovakve skupne turneje postati budućnost domaće zabavne glazbe - kaže Mihaljek i dodaje da na ovaj način želi pomoći našoj zabavnoj glazbi koje gotovo pa da i nema.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:18