NASLJEDNIK LARRYJA KINGA

Piers Morgan: Američke face u raljama prgavog doktora žutila

Bivši urednik tabloida i sudac u emisijama talent showa naslijedio je Larryja Kinga i u ponedjeljak imao ‘premijeru’
 AP

ZAGREB - Ucipele legendarnog televizijskog novinara Larryja Kinga ovoga ponedjeljka u udarnom CNN-ovom terminu uskočio je Britanac Piers Morgan sa svojim showom “Piers Morgan Tonight”. Takva “krunidba” je bila ujedno veliki test za Morgana, bivšeg urednika tabloida i suca u emisijama pronalaženja novih talenata za kojeg je njegov bivši šef Rupert Murdoch jednom rekao kako ima “veća muda od mozga”.

Ispovijed Oprah Winfrey

Njegova prva gošća bila je kraljica talk showa Oprah Winfrey . Morgan je išao na sigurno, jer Oprah ipak nije amaterka pa mu je na njegovo pitanje što joj je najveći poraz u životu, odgovorila kako je to njena gluma i producentski posao u filmu “Beloved” iz 1998., koji je potpuno podbacio na kino blagajnama.

- Zbog toga sam pala u potpunu depresiju i jela makarone sa sirom kao luda. Osjećala sam se kao u izmaglici - rekla je Oprah i podijelila savjete Morganu o tome što se iz depresije može naučiti. Ponovo je pričala o svojoj trudnoći u 14. godini, kada je izgubila dijete.

- Bilo mi je to olakšanje, jer mislim da bih u suprotnom skočila u rijeku. Dijete je umrlo i nikada nije stiglo iz bolnice i znala sam da mi je to druga šansa - ispričala je Oprah.

U drugoj emisiji Piers je za gosta imao kralja radio valova Howarda Sterna. Već nakon 15 minuta Piers ga je upitao jesu li svi dijelovi njegova tijela tako veliki i je li zapravo “mala pitoma maca”.

Želja za provokacijom

Čak se i tradicionalno otvoreni Stern zbunio i rekao kako nije siguran koliko može reći, a da ga ne cenzuriraju na CNN-u. - Hajde da probamo - odgovorio mu je samouvjereni Piers.

Condoleezzu Rice intervjuirao je nakon Sterna, u emsiji koja će se emitirati danas, a ona je nakon svega rekla kako ju je “opako ispitao”. Morgana su producenti CNN-a zaposlili prije devet mjeseci, a posao je dobio upravo zbog svoje želje za provokacijom i specijalnošću da iz zvijezda iscijedi ono što zanima javnost.

Rođen je kao Piers Stefan Pughe-Morgan 30. ožujka 1965. Nakon studija novinarstva na koledžu Harlow je počeo raditi kao novinar u novinama South London News.

Mač s dvije oštrice

Ubrzo se pridružio novinama The Sun, gdje je radio rubriku bizarnosti. Godine 1991. oženio se za Marion Shalloe i par je do 2000. već imao trojicu sinova - Spencera Williama, Stanleyja Christophera i Alberta Douglasa. Brak međutim nije potrajao i par se rastao 2008. Morgan je u to vrijeme već dvije godine bio u vezi s novinarkom Celiom Walden, s kojom se prošle godine i oženio.

Profesionalno je postao poznat 1994. kada ga je Murdoch imenovao urednikom novina News of the World. Tako je sa svojih 28 godina postao najmlađi glavni urednik nekih britanskih novina unatrag zadnjih pola stoljeća. Uskoro je postao ozloglašen zbog svog agresivnog stila, a na prava o zaštiti privatnosti nije se uopće obazirao.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:30