POSRNULA ZVIJEZDA

Pete Doherty iza rešetaka zbog ‘posrednog ubojstva’

Iako mjesecima tvrdi da nema ništa sa smrću Robin, nasljednice bogate dinastije Whitehead, britanski roker uhapšen je uz tvrdnju da je svoju bivšu djevojku opskrbio izdašnim količinama heroina i cracka koje su je usmrtile

Iako za njih kažu da imaju hrpu solidnog materijala kojim mogu oduševiti publiku, britanski rock-band Babyshambles novinske stupce u prvom redu puni zbog čestih ispada njihova frontmana Petea Dohertyja. Naime, 31-godišnji problematični roker i bivši dečko supermodela Kate Moss , inače ovisnik o teškim drogama, u redovitim vremenskim razmacima napravi neku spačku, ogriješi se o zakon i završi u zatvoru, pa u medijima.

Snimke sve govore

Policija Dohertyja ovaj put tereti da je drogom opskrbljivao svoju bivšu djevojku Robin Whitehead , 27-godišnju britansku redateljicu koja je u siječnju umrla od predoziranja u stanu njihova zajedničkog prijatelja Petera Wolfea Wolfmana u istočnom Londonu.

Iako su Doherty i Wolf na početku istrage demantirali da su u Wolfovu stanu konzumirali drogu (pili su, kažu, čaj, gledali film i raspravljali o novom dokumentarcu njihove prijateljice Robin), toksikološko vještačenje i privatna snimka koju je te večeri snimila pokojna Robin Whitehead pokazuju suprotno.

Na snimci se vidi, tvrdi policija, da su svi troje konzumirali heroin i crack. Uhićeni Doherty na to je rekao da je otišao iz stana prije nego što je nesretna Robin umrla, ali je priznao da je frendovima pri odlasku ostavio veću količinu droge. Privedena je i Dohertyjeva prijateljica Gill Samworth na koju glasi spomenuti stan, a policija nju i Wolfmana, među ostalim, optužuje da su davali lažne iskaze o okolnostima smrti mlade redateljice i da su na taj način ometali istragu.

Robin Whitehead bila je unuka pokojnog Teddyja Goldsmitha, osnivača magazina The Ecologist i Ekološke stranke koja je poslije prerasla u Stranku zelenih. Njezin djed Teddy bio je stariji brat milijardera Sir Jamesa Goldsmitha, što je značilo da je Robin nasljednica bogate dinastije Goldsmith. Njezina majka Dido Whitehead rođakinja je Zaca Goldsmitha, istaknutog člana Konzervativne stranke, a otac Peter poznat je po filmovima o kontrakulturnim pokretima mladih šezdesetih godina prošloga stoljeća.

Planirala novi film

Posljednjih nekoliko godina Robin je snimala dokumentarac o nadarenom Dohertyju “The Road To Albion”, pri čemu su započeli i kratkotrajnu avanturu, a planirala je i novi film o njegovu životu. Wolfe tvrdi da je Robin spavala kad je zadnji put provjerio i da joj je sljedeće jutro skuhao kavu. Kada oko osam sati ujutro nije reagirala na njegove pozive, pozvao je Hitnu. Dok on i Doherty zdvajaju nad njezinom smrću, ponavljajući da su “do kraja skrhani tom tragedijom”, ostali prijatelji pokojne Robin britanskim tabloidima bijesno iznose da su je upravo njih dvojica navukli na teške droge. Susjedi kažu da se na prozoru spomenutog stana nikada ne razvuku debeli zastori, te da ljudi koji otamo iziđu glavinjaju cestom “potpuno deklasirani”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:38