LEŽI U BOLNICI

PAO U KUPAONICI Emir Hadžihafizbegović slomio tri rebra pa odgodili premijeru

Zagreb, 270212U kinu Cinestar u Avenue Mallu odrzana je novinarska premijera filma "Ljudozder vegeterijanac", Branka Schmidta u Kojem Rene Bitorajac tumaci glavnu ulogu.Na slici: Emir Hadzihafizbegovic.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Poznati bosanski glumac i bivši ministar kulture sarajevskog kantona Emir Hadžihafizbegović (51) pao je jučer u kupaonici svog doma i slomio tri rebra.

Nesretni glumac trebao se pojaviti na konferenciji za novinare u Sarajevu i najaviti svoju novu predstavu “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”, koja je zbog njegove nezgode odgođena.

Kako su prenijeli bosanski mediji, Hadžihafizbegoviću su sasvim pukla dva rebra, a treće je napuknulo. Prema riječima Dragana Jovičića, direktora Kamernog teatra 55 koji sprema predstavu, glumac trpi užasne bolove, ali još veću bol, kako je jučer rekao, osjeća zbog činjenice da ne može odigrati premijeru.

Zbog toga je čak inzistirao na tome da igra pod injekcijama, što su njegove kolege odbile. Kada su ušli u njegovu bolničku sobu, shrvani glumac navodno je zaplakao, a htio je na nosilima doći pred novinare kako bi im objasnio svoje stanje. S obzirom na to da ekipa nema namjeru zamijeniti Hadžihafizbegovića, koji igra jednu od glavnih uloga u predstavi, premijera će pričekati dok se ne oporavi.

Jedan od najzaposlenijih glumaca na ovim prostorima kod nas je postao popularan snimivši reklamu za jednog mobilnog operatera, glumio je u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a posljednjih godina igrao je u svim većim filmovima kao što su “Ljudožder vegetarijanac”, “Kenjac”, “Metastaze”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:20