THE VOICE CROATIA

OVO JE 48 NAJLJEPŠIH GLASOVA HRVATSKE Mentori će u ringu sučeliti natjecatelje u duetima

U iduće četiri emisije dvoboja mentori Tony Cetinski, Jacques Houdek, Indira Levak i Ivan Dečak morat će odlučiti kojih šest kandidata iz njihovih ekipa nastavljaju natjecanje. Bit će to vrlo teška i delikatna odluka za obje strane
Zagreb, 131014.Prisavlje.HRT.Predstavljanje showa The Voice u kojem ce sudjelovati kao mentori: Indira Vladic Colonia, Ivan Decak, Jacques Houdek, Tony Cetinski.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Nakon pet emisija audicija, mentori showa ‘The Voice - Najljepši glas Hrvatske’ Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak popunili su svoje timove.

Nakon što su kreirali svoje ekipe, posvetili su se pripremi i usavršavanju natjecatelja za predstojeće dvoboje. U tome su im pomagali savjetnici. Jacquesov tim savjetnika čine glazbeni producent i skladatelj Tihomir Preradović i pjevačica Marina Đurović Čelić. Uz Tonyja Cetinskog su skladatelj Miro Buljan i pjevačica Djordjija Palić.

Indirini savjetnici su Boris Đurđević i Marija Husar, a Ivanu Dečaku pomažu pjevač i tekstopisac Aljoša Šerić te glumica i pjevačica Maja Posavec. Mentori su s kandidatima dijelili tajne vlastitog iskustva i znanja. Sa svima su izgradili odnos, što im emocionalno ovu fazu showa čini još težom.

Naime, u iduće četiri emisije dvoboja morat će odlučiti s kojih šestero kandidata nastavljaju natjecanje, a s kojima će se morati rastati. Rastanak će teško pasti i samim kandidatima jer su se međusobno povezali i sprijateljili. Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju.

Duel se odvija u pravom ograđenom ringu, poput boksačkog, u kojem kandidati snage odmjeravaju pjevanjem. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja uživo.

Tim Jacquesa Houdeka, koji je Ksenija Erker nedavno nazvala glazbenim guruom čine: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić, Nina Kraljić, Pjerino Ružević i Neven Stipčić, Antonela Đinđić, Ana Cerovac, Egon Marić, Ema Gagro i Melanie Malike Acorlor.

Mateo se glazbom aktivno bavi već deset godina, dosad je sudjelovao na desetak festivala i snimio četiri autorske pjesme, od kojih je jedna duet s Marijanom Batinić. Gordan se uz glazbu bavi tradicionalnim i uličnim kazalištem kao glumac, redatelj i scenarist. Martina se bavi stolnim tenisom. Nekoć je bila kadetska reprezentativka, a danas trenira nove generacije. Dino sav novac koji uštedi radeći u jednoj tvrtki ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama. Nina se okušala u raznim glazbenim projektima, uključujući mjuzikl ‘Footloose’, a bavi se i sinkronizacijom animiranih filmova za koje pjeva i songove. Pjerino studira na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, sudjelovao je na nekoliko pjevačkih natjecanja, a nastupio je i na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja.

Neven pjeva u funk soul bendu Groove On, a nastupao je i u drugoj hrvatskoj produkciji mjuzikla ‘Jadnici’, kao i u glazbenoj predstavi ‘Josip i kričave boje njegovih snova’. Antonela pohađa Rock akademiju, pleše i glumi. Ana je po zanimanju učiteljica razredne nastave, no trenutačno radi u jednom restoranu. Egon je dosad pjevao samo s prijateljima, na željezničkom kolodvoru u svojem gradu. Ema je sudjelovala u mjuziklima ‘Crna kuća’ i ‘Footlose’, a članica je i zbora Izvor.

Melanie je rođena u Zagrebu, s obitelji je neko vrijeme živjela u Gani te u Bihaću, a studira tekstilni i modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Tim Indire Levak čine: Bruna Oberan, Karlo Cvetković, Dora Vestić, Zdravka Damjanović, Samanta Vrbljanac, Ana Opačak, Ivan Županović, Tomislav Užarević, Sven Pfeifer, Samanta Bučaj, Andrea Mihal i Mateo Resman.

Bruna je srednjoj školi počela nastupati kao prateći vokal, a potom i kao solistica u svom bendu s kojim je nastupala i u Kini, gdje su proveli mjesec dana. Karlo se pjevanjem bavi već desetak godina nastupajući kao solist, ali i kao član Tamburaškog sastava Lege iz Osijeka. Dora je studentica glazbene pedagogije na Glazbenoj akademiji. Zdravka dolazi iz glazbeničke obitelji u kojoj je majka pjevačica u klapi, a otac i brat pijanisti. Samanta je 8 godina nastupala kao pjevačica na Kanarskim otocima. Ana voli francusku šansonu i talijansku kanconu. Ivan je trostruki otac i pjevač grupa Forum i Calypso.

Tomislav ima akustični duo Acoustic Souls s kojim izvodi obrade i autorske pjesme. Sven je profesor violine, a trenutačno u osnovnoj školi predaje glazbeni odgoj. Samanta je članica školskog benda. Andrea je pobjednica lokalnog festivala. Mateo pjeva u bendu Striptones.

Tim Tonyja Cetinskog čine: Božidarka Matija Čerina, Bojan Aleksovski, Kristian Ordulj, Maja Škiljević, Sara Barbarić, Jure Brkljača, Iva Ajduković, Vladimir Matica, Romana Lalić Pejković, Kristina Boban, Alen Bičević i Andrija Kovačević.

Božidarka je sudjelovala na festivalima poput Grobničke skale i Uskrs festa, a trenutno nastupa s tri benda, od kojih u jednom pjeva na portugalskom jeziku. Bojan je nastupio na makedonskom izboru za Eurosong. Sara nema nikakvog izvođačkog iskustva, ali je pjevanjem kupila sva četiri mentora. Maja je bila članica Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Kristijan sa svojim bendom Barbary svira na vjenčanjima. Jure trenira krav magu. Iva je sa 16 godina u kazalištu Komedija pjevala u mjuziklu ‘Kosa’. Vladimir je najstariji natjecatelj, a bio je pjevač prve heavy metal skupine na ovim prostorima - III. kanal. Romana je članica klape Fjoret. Kristina je nastupala sa skupinom Naratoria.

Alen je trenirao karate, bavio se plesom, a okušao se i u skladanju. Andrija je kao član duhovnog zbora Agape surađivao s mnogim našim poznatim izvođačima, među kojima su sestre Husar, Aki Rahimovski i Jacques Houdek.

Tim Ivana Dečaka čine: Dino Purić, Valentina Trstenjak, Dario Došlić, Ante Brzić, Azra Kuštrić Skender, Melanija Purić, Nicole Vidak, Daniel Jurišević, Marin Jurić Čivro, Elena Stella, Iva Gortan i Mahir Kapetanović.

Dino je surađivao sa Željkom Bebekom. Valentina sa svojim bendom nastupa na svadbama. Dario je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama. Ante je deset godina bio drugi tenor u klapi Cantus. Azra je medicinska sestra i majka dvoje djece. Melanija je snimila tri singla i surađivala s renomiranim glazbenicima i autorima poput Ive Popeskića, Olje Dešića, Ines Prajo i Arijane Kunštek.

Nicole u Rijeci pohađa srednju glazbenu školu i svira klavir. Daniel nastupa u autorskom pop rock bendu DNA. Marin pjeva u zagrebačkom metal bendu SITS s kojim je snimio EP ‘Lost Memories’. Elena ima svoj bend Dirty Harry. Iva od srednje škole, tijekom turističke sezone nastupa s bendom. Mahir je član glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar i nastupa u rock-mjuziklu ‘Antigona’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 23:27