'VAŽNO JE POBIJEDITI'

OTKRIVAMO PAROVE PLESA SA ZVIJEZDAMA Niko Pulić: 'Doći ću do finala!'

Ako kročim na plesni podij, neću prestati plesati sve do finala HTV-ova showa ‘Ples sa zvijezdama’ - samouvjereno najavljuje Niko Pulić. Slavni automobilistički as volan bi plesnim cipelama trebao zamijeniti 3. studenoga, kada na HTV-u počinje nova sezona popularnog showa. Ipak, Pulić još uvijek nije izgovorio definitivno “da” jer pred njim je, ako se odluči na plesanje u televizijskom studiju, mnogo subota tijekom kojih će dokazivati svoje umijeće u rumbi, sambi i tangu, pa će do sredine sljedećeg tjedna morati vidjeti hoće li uspjeti spojiti ples sa svojim ostalim poslovnim obavezama.

Boji se rock and rolla

- Moram pokušati odgoditi neke stvari koje sam već dogovorio za subote u prosincu - objašnjava Pulić, koji se ne drži one “važno je sudjelovati”.

- Ma kakvi! Važno je pobijediti! Ovo drugo, o sudjelovanju, dođe samo kao utjeha svima onima koji nisu uspjeli doći do pobjedničkog trona - kroz smijeh kaže Niko koji bi trebao plesati s Tamarom Despot, što ga izuzetno veseli.

- Ona je žena lakih nogu, ali čvrste ruke. Na podiju je već ukrotila Dubravka Šimenca i Nikšu Kaleba, a njenih plesnih bravura s neponovljivim Davorom Gopcem svi se još uvijek rado sjećamo - kaže Pulić koji, što se tiče plesova, najviše strepi od rock and rolla.

- Gledajući plesače na televiziji, shvatio sam da u tom brzom rock and rollu treba stvarno mnogo raditi, a ja sam pomalo lijen čovjek. U životu uglavnom samo sjednem i vozim - duhovit je automobilist koji vjeruje da bi mogao briljirati u valceru. Jer valcer i polku naučio je plesati još kao tinejdžer, kada je kao bubnjar četiri godine svirao u bendu Atomi, a u stankama nastupa nerijetko bi i zaplesao.

Radolfi prestaje pušiti

- U valceru ću Niku potući do nogu, i to uz pomoć moje učiteljice Ane Herceg, s kojom sam već održao dvije probe - tvrdi Davor Radolfi koji je s Anom, pohvalio se, dosad naučio osnove valcera i tanga.

- Na njezinu i moju veliku žalost, ja se za razliku od njenog bivšeg plesnog partnera, mog kolege Marka Tolje, na podiju baš ne mogu rastegnuti poput žvakaće gume. Ali, dat ću sve od sebe da ono što budem izvodio na nešto sliči. Uostalom, ako ovako nastavimo trenirati, barem ću se ostaviti cigareta, jer nakon plesa s Anom dugo hvatam zrak i stvarno mi nije ni do čega, a najmanje do pušenja - kaže Davor Radolfi, koji je do prvog susreta s Anom smatrao da je sjajan latino plesač.

- Onda sam shvatio da sam latino nula. Jer latino koji ja zaplešem na svojim koncertima veze nema s plesom kojem me podučava Ana. Ovdje morate paziti da su vam leđa uspravna, ne možete po podiju koračati kako vam se prohtije, a od silnih okreta već mi se vrti u glavi. Ma, živa muka - priznaje pjevač.

Televizijske boje ove bi sezone trebala braniti Blaženka Leib. Voditeljica emisije “Dobro jutro, Hrvatska” kaže da nema nikakav plesni CV.

- U mladosti sam malo plesala po tulumima i u diskoklubovima, a ne mogu se pohvaliti ni nekim velikim plesnim iskustvom sa svadbi - priznaje Blaženka, koja posljednjih godina najčešće pleše sama sa sobom kod kuće, uz neku dobru muziku.

Ne voli kostime

- Ne samo da pojma nemam o plesanju nego za razliku od ostalih kandidata nisam toliko upoznata ni sa samom emisijom jer je nisam redovno gledala. Naime, doma nemam televizor. No, tu i tamo bacila sam oko na ‘Ples sa zvijezdama’ kada sam bila u gostima i mogu reći da mi se koncept svidio - priča Blaženka, koja ima svoje uvjete u ovom showu, a tiču se kostima.

- Ne mogu zamisliti sebe kako plešem prekrivena s dvadesetak centimetara tkanine i nešto perja. Ne bih se u tome dobro osjećala - kaže voditeljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:44