BRITANSKI TABLOIDI

OSOBNI ČUVAR DAVIDA BOWIEJA OTKRIO ‘Baletan Nurejev htio se priključiti Davidu u Micku Jaggeru u orgijama, ali oni su ga odbili'

 Smith/Express/Getty Images

Bivši tjelesni čuvar Davida Bowieja otkrio je britanskom listu The Sun da je pjevač jednom prilikom imao seksualni odnos s Mickom Jaggerom i slavnom pjevačicom čije ime nije htio otkriti, a u orgiji im se htio pridružiti i baletan Rudolf Nurejev, no njega su odbili.

Stuart George, danas 71-godišnjak, koji je bio Bowiejev osobni čuvar čak 14 godina, rekao je da se 20-minutna orgija ‘začinjena’ drogom odvijala u hotelu Plaza u New Yorku.

‘Imali su gomilu kokaina. Jedne je večeri došao Mick Jagger i jedna poznata britanska pjevačica. Bile su to sedamdesete, tad je sve prolazilo. Njih troje su završili u garderobnom ormaru punim Davidovih kostima’, ispričao je George koji je dobio nalog da pričeka ispred i da se pobrine da ih nitko ne gnjavi.

‘Rudolf Nurejev je tulumario s njima, ali je primijetio da su se iskrali i htio im se pridružiti. Rekao mi je da on mora biti unutra, no ja sam ga pristojno odbio’, dodao je.

Stuey, kako su ga još zvali, rekao je da raditi za Bowieja nije uvijek bilo lijepo. Naime, premda je britanski glazbenik već tad bio u samom vrhu izvođača, patio je od depresije, a George je s njim prošao i slom koji je imao nakon razvoda od prve supruge Angie.

‘Povlačio se, a ponekad bi se na nekoliko sati zaključao u sobu i slušao glazbu. Angie mu je govorila gdje treba ići, kako se obući, ali nikad joj za to nitko nije odao priznanje. Ona je već ranije otkrila da je David uživao u seksu u troje, i s muškarcima i sa ženama, a jednom ga je navodno i zatekla s Mickom Jaggerom u krevetu.

George je ispričao i da nikad nije vidio Davida u tako lošem stanju kao kad se razveo od supruge 1979. godine te da se znao sklupčati na podu i plakati. Menadžeri su već bili zabrinuti za njegovo zdravlje jer su morali u nekoliko navrata intervenirati na turnejama. Međutim, kad je Angie zbog ovisnosti o heroinu Davidu prepustila brigu o njihovom sinu Duncanu, David je prestao uzimati droge kako bi mogao brinuti o njemu. Doduše, na turnejama je znao uzimati kokain ‘kako bi ostao budan’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:36