SIN WILLIAMA I KATE

ORDEN POČASNOG VITEŠKOG ZAPOVJEDNIKA Kraljica odlikovala liječnika koji je porodio princa

Među drugim odlikovanim osobama je kubanski plesač Carlos Acosta, lirska pjevačica Katherine Jenkins i dirigent britanskog orkestra Simon Rattle koji vodi ugledni filhamornijski orkestar u Berlinu
 AFP

LONDON - Ginekolog engleske kraljevske obitelji koji je porodio Georgea, sina princa Williama i Kate, trećeg u redu naslijeđivanja kraljevskog prijestolja, primio je od kraljice Elizabethe orden Počasnog viteškog zapovjednika.

Sedamdesetogodišnji Marcus Setchell je odgodio odlazak u mirovinu kako bi mogao prisustvovati rođenju sina princa Williama i njegove supruge Kate 22. srpnja. Titula počasnog viteškog zapovjednika je drugo po redu kraljevsko odlikovanje.

Setchell je ove godine imao na raspolaganju policijsku pratnju kako bi mogao što brže doći do Kate kada bude primljena u bolnicu St. Mary u Londonu.

Među drugim odlikovanim osobama je kubanski plesač Carlos Acosta, lirska pjevačica Katherine Jenkins i dirigent britanskog orkestra Simon Rattle koji vodi ugledni filhamornijski orkestar u Berlinu.

Ukupno je odlikovano 1.195 osoba i prvi put od ustanovljavanja Reda britanskog carstva 1917. godine, odlikovano je više žena (51 posto) nego muškaraca.

Kraljevska se odlikovanja dijele dva puta godišnje - 1. siječnja i na dan službene proslave kraljičinog rođendana koji se slavi prve, druge ili treće subote u lipnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28