UTRKA ZA PREDSJEDNIKA

OPREDIJELILE SE AMERIČKE ZVIJEZDE Chuck Norris, Hulk Hogan, Charlie Sheen, Mike Tyson i Dennis Rodman: Mi smo za Trumpa!

 REUTERS

Nakon poraza na prvim predizborima u Iowi Donald Trump napokon je čuo dobru vijest. Legendarni Chuck Norris objavio je da američki milijarder ima njegovu podršku u utrci za Bijelu kuću.

Američki predsjednički kandidati trebaju svu pomoć koju mogu dobiti od zvijezda s estrade, a trenutačno najviše podrške imaju demokratski kandidati. Hillary Clinton ima iza sebe cijelu vojsku pop, r’n’b i soul glazbenika dok je Bernie Sanders omiljeniji u krugovima rock, punk i country umjetnika. Uz Hillary su u posljednje vrijeme stale zvijezde poput Barbre Streisand, podržavaju je Beyoncé, Pharrell Williams, Katy Perry, Christina Aguilera, Mariah Carey, Morrissey, Sting, 50 Cent, Jennifer Lopez, Richard Gere i Snoop Dogg, a uz nju su se svrstale i modne ikone Vera Wang i urednica Voguea Anna Wintour.

Lijevo orijentirani redatelj Michael Moore stao je, očekivano, uz Sandersa, a to su učinili i glumice Juliette Lewis i Susan Sarandon, Mia Farrow te izumitelj Steve Wozniak. Uz Sandersa su i glazbenica Lucinda Williams te bendovi Sonic Youth, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Greg Dulli iz Afghan Whigsa i Dinosaur Jr.

Lista glazbenika i drugih zvijezda koje podupiru demokratske kandidate je duga. Jednako je tako duga i lista glazbenika koji su izdali priopćenje za javnost da ne podržavaju republikanca Donalda Trumpa koji koristi njihove pjesme, poput Adele, Stevea Tylera iz Aerosmitha, koji mu se obratio pismom odvjetnika, i Michaela Stipea iz R.E.M.-a. No, Trumpa zato, uz najnovijeg pristašu Norrisa, podupiru i Mike Tyson, Stephen Baldwin, Dennis Rodman, Hulk Hogan i Charlie Sheen. Osim bivše potpredsjedničke kandidatkinje Sarah Palin, sada mu je podršku dao i bivši američki predsjednik Jimmy Carter.

Marca Rubija podupire kontroverzni milijarder uključen u bankrot Argentine Paul Singer. Podršku su ovom republikancu dali i Johnny Van Zant, frontmen benda Lynyrd Skynyrd, te Kenneth Babyface Edmonds, a uz njega je stala i pornozvijezda Jenna Jameson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:11