LJUTITI EMILIO

NOVI NASTAVAK SAGE O FOTOGRAFIJAMA MARKA GRUBNIĆA Javio se još jedan umjetnik koji tvrdi da ga je Modni Mačak pokrao: 'Kakva sramota!'

 Instagram

Pored slovačkog fotografa Miroslava Petraskog i hrvatskog fotografa Vedrana Tolića koji su izdvojili neke od fotografija Marka Grubnića kao svoje, umjetnik Emilio Bonadi na Instagramu se požalio kako je također pokraden od strane Modnog Mačka.

Emilio je prije nekoliko mjeseci na svom profilu objavio ilustraciju muškarca s bradom koji nosi džemper. Grubniću se fotografija svidjela pa ju je komentirao, a da je njome zbilja bio oduševljen pokazuje i činjenica da je spomenutu fotografiju podijelio i kod sebe na profilu, samo - obrađenu u Photoshopu.

No, spomenuti umjetnik uočio je svoju ilustraciju na Markovom profilu i prozvao ga zbog toga.









- Jedan od mojih crteža ukraden je od strane Marka Grubnića koji je ilustraciju iskoristio bez mog znanja. Nikada to nisam nacrtao za njega, crtam samo ljude kojima se divim ili koji me angažiraju. Također, Grubnić je ukrao još nekoliko fotografija od drugih ljudi diljem svijeta. Kakva sramota - napisao je umjetnik.

Modni Mačak je, s ilustracije koju je preuzeo, maknuo pjegice, a promjenio je i boju, a u opisu pod fotografijom napisao je kako je oduševljen načinom na koji ga je Bonadi utjelovio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:19