NAJVEĆI PREVARANT

NITKO NE ŽELI KUPITI UKLETI PENTHOUSE Samoubojstva,razvodi, zatvor... svi se boje kletve

Svi koji su imali veze sa stanom ili su se ubili ili su se rastali ili su završili 150 godina u zatvoru kao Bernie

Zgrada u njujorškoj Istočnoj 64. ulici jedna je od vrlo poželjnih adresa u tom gradu. S terase na 12. katu puca savršen pogled na Central park i Chryslerov neboder. To je vrhunski uređen penthouse. Prodaje se. No, kupaca nema jer je na stan, kažu, bačena kletva. Za nju je kriv Bernie Madoff, financijer koji je izveo najveću prevaru u američkoj povijesti tešku 65 milijardi dolara i sada u Sjevernoj Karolini služi kaznu od 150 godina zatvora.

Iako boluje od raka bubrega, nitko ga od obitelji ne posjećuje. Stan u kojem se ubio njegov sin Michael, navodno ne mogavši izdržati pritisak zbog skandala, nije jedini uklet. Svi koji imaju veze s Madoffom trebaju se bojati kletve. Ubio se sin njegova glavnog računovođe Davida Friehlinga, zbog gubitaka sam je sebi presudio bankar Thierry de la Villehucheta, mrtvog su u bazenu našli Jeffryja Picowera, čovjeka za kojeg sudska dokumentacija kaže da je najviše zaradio od njegovih muljaža. Stariji Madoffov sin, Andrew, pak, boluje od raka bubrega.

A stan... Godine 2011. prodao ga je sud prikupljajući novac za tisuće žrtava Madoffove prevare. Nitko ga nije htio kupiti za 9,9 milijuna dolara, pa su cijenu spustili i privukli kralja igračaka Ala Kahna i njegovu suprugu Patsy. Za raskošni dom propalog najomraženijeg čovjeka u SAD-u dali su 8 milijuna. Potpuno su ga preuredili. Patsy Kahn je odmah nakon kupnje u jednom intervjuu rekla da je pomalo zabrinuta “zbog karme koju ima stan”. Pokazat će se da je njezina zabrinutost imala smisla - prošle se godine njezin brak raspao. Sada Patsy prodaje ukleti stan. Tražila je 16 milijuna, a nedavno je ta cijena pala na 14 milijuna. Kupaca i dalje nema. Svi se boje kletve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 01:54