JELENA RISTIĆ

NEPOZNATI SVIJET ĐOKOVIĆEVE SUPRUGE Cura iz skromne obitelji radila je kao šankerica da plati fakultet

Jelena je danas direktorica Đokovićeve zaklade, koju vodi zajedno sa sestrom
 AFP

Novak Đoković i Jelena Ristić, koji su bili u vezi devet godina, prije nekoliko tjedana svoju ljubav okrunili su brakom. Inače prilično samozatajna, lijepa Jelena rijetko je javno govorila o sebi i svom privatnom životu. Kako je Novak Đoković napredovao na ATP listi, tako je medije i javnost sve više zanimala Jelena, djevojka koja ga je pratila na turnirima i bila podrška i kad bi dobio i kad bi gubio mečeve.

Odlazak u inozemstvo

- Neću se promijenti zbog ovoga, ovo sam ja. Novak me voli zbog toga što jesam - rekla je Jelena nakon svadbe. Ona je Novaka upoznala prije devet i pol godina dok se i sama bavila tenisom, ali kasnije je počela trenirati atletiku jer je željela imati što veće šanse da dobije sportsku stipendiju te ode studirati u inozemstvo. - Trenirala sam tenis čitavu osnovnu školu pa od tada datira i moje poznanstvo s Novakom. Sestra i ja željele smo ići u inozemstvo, a jedan od načina da to ostvarimo bilo je da dobijemo sportske stipendije jer nismo htjele opteretiti roditelje tako velikim troškovima. Na kraju, ipak nam nisu dodijeljene sportske već akademske stipendije. Sestra je prva otišla, i to je za mene bilo veliki šok jer sam za nju izuzetno vezana. To se nije promijenilo, ali život nas je srećom ponovno spojio i sada radimo zajedno. Mojoj majci to je bilo strašno. Ona nas i dandanas ne prati na aerodrom, samo nas dočekuje - ispričala je Jelena. Naime, Jelena je bila na studiju menadžmenta u Italiji, a njezina sestra u Americi. Jelena se nakon završetka studija preselila u Monte Carlo te već gotovo sedam godina živi s Novakom.

Brojni poslovi

Dok je pak studirala, Jelena je obavljala različite poslove pa je tako neko vrijeme radila i u sportskoj kladionici, a potom i kao promotorica. - Puno sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude - kratko je jednom rekla. Iako se u srpskim medijima prije nagađalo da joj je otac diplomat ili pak vlasnik inozemnih tvrtki, Jelena je zapravo dijete iz prosječne srpske obitelji i uvijek je težila tome da u životu ostvari velike stvari.

- Imala sam više problema da se uklopim u društvo zato što sam bila preambiciozna, htjela sam učiti, trenirati i raditi nešto što će mi biti katapult. To moji vršnjaci nisu najbolje razumjeli - priznaje te dodaje: - Imam roditelje koji su mi dali krila da poletim.

Jaka veza s obitelji

Otac i majka su moja dva anđela - kaže Jelena. Upravo zbog toga jer nije iz imućne obitelji, tijekom studija viđanje s Novakom bilo je zaista otežano jer su morali putovati jedno drugome.

- Organizacija naših sastanaka graničila je sa znanstvenom fantastikom. Ja sam bila studentica koja je jedva skupila novac da ode u inozemstvo, a on tenisač koji nije imao novca da financira tako težak i skupocjen put. Avioni su za nas predstavljali svemirske letjelice koje nismo mogli doseći. Dolazili smo jedno drugome na sve moguće načine. Bili smo oslonac jedno drugom, on je meni dolazio na ispite, a ja njemu na turnire - ispričala je Jelena. No ništa od toga nije moglo rastaviti ovaj odani par koji će uskoro dobiti i prinovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:28