HRT BEZ JAKOG ADUTA

NEOČEKIVANI ODLAZAK POPULARNOG KOMENTATORA ZABAVNIH EMISIJA 'Nakon Nove godine idem u Belgiju. Više se neću vratiti...'

 Tomislav Krišto/CROPIX

Istina je. Svemu dođe kraj - kaže Aleksandar Kostadinov koji nakon dvadeset i devet godina odlazi s HRT-a. Dugogodišnji novinar i urednik na javnoj televiziji prestaje raditi 31. prosinca, te sa svojom obitelji kreće u novi život u belgijskome Bruxellesu.

- Nakon dočeka Nove godine letimo za Bruxelles. Moja supruga tamo je dobila posao. Radit će kao Public Affairs Manager za Zone Europe tvrtke Nestle. O mojim planovima uskoro. Ili, malo kasnije - smije se Kostadinov koji je na HRT-u počeo raditi davne 1986. godine.

Televizijski znalci kažu da njegovim odlaskom prestaje era velikih zabavnih spektakala, jer Kostadinov, kojeg kolege zovu Aco, tijekom svoja gotovo tri televizijska desetljeća radio je na skoro svakom takvom projektu HRT-a. Počeo je s mondovizijskim televizijskim prijenosom u vrijeme Univerzijade, bio je urednik legendarnog rock koncerta 'Prljavog kazališta' na tadašnjem zahrebačkom Trgu republike, radio je 'Sedmu noć', 'Sunce', 'Studio 10', 'Doru', 'Porin', izbore za Miss Hrvatske i svijeta, Eurosongove, Nove godine, koncert za Nelsona Mandelu, 'Grammy', 'Britt Awards', 'Sanremo'...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:33