GLUMICA I PODUZETNICA

Nataša Dangubić: Znam da svi vole ‘Larin izbor’, ali nikad tamo ne bih glumila

Zagreb, 211011.Snimanje filma Zabranjeno smijanje, u Lovackom muzeju u Nazorovoj, prema djelu pisca Mire Gavrana.Na slici: glumca Natasa Dangubic.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Glumica Nataša Dangubić, uz brojne glumačke angažmane, bilo na filmu, kazalištu ili televiziji, prije godinu i pol dana zajedno s majkom Nelom upustila se u otvaranje holističkog centra Lola Sense u samom središtu grada u kojem je, kaže, objedinila svu moguću njegu potrebnu za održavanje vanjske, ali i unutarnje ljepote. Prednosti njezins centra prepoznale su i brojne njezine glumačke kolegice koje su i prije službenog otvaranja postale Natašine stalne klijentice.

Ideju o otvaranju salona Natašina majka imala je još prije rata, a Nataša je prednosti vlastitog holističkog centra shvatila nakon trudnoće.

- Nakon što sam rodila, shvatila sam da nemam vremena odnjegovati se, a moj posao traži da u nekom trenutku imam frizuru, da sam depilirana, njegovana... Tražila sam jedno mjesto na kojem to mogu napraviti, a da tamo rade najbolji, od medicinske pedikure, frizure i ostalog. Prednosti takvog mjesta prepoznale su i moje kolegice. Nadam se da sam ih privukla uslugom, a ne poznanstvom - kroz smijeh priča Nataša, napominjući kako centar ima i puno muških klijenata.

Gust raspored

Glumu zbog salona Nataša nije ni najmanje zapostavila.

- Od jeseni, početka ove sezone, snimila sam film s Davorom Žmegačem ‘Zabranjeno smijanje’ po tekstu Mire Gavrana. Imala sam nedavno u &TD-u premijeru predstave u režiji Natalije Manojlović ‘Slučaj &TD” i sad sa Sašom Božićem radim na tekstu Ranka Marinkovića ‘Gloria’. Moja Gloria bit će specifična. Prihvatila sam se pilatesa i acro joge kako bih svladala neke akrobatske vještine jer Gloria je ipak bila cirkusantica pa se to očekuje i od osobe koja je glumi. Pripremam se fizički već neko vrijeme, a premijera je sredinom travnja - najavila je.

U svakom slučaju, glumica ima gusto popunjen raspored do siječnja iduće godine.

- Zauzeta sam i to s vrlo finim projektima. No, ne volim nikad unaprijed najavljivati da se nešto ne izjalovi. Čeka me sigurno i ljeto u Dubrovniku - tvrdi Nataša.

Nema izazova

Uloga Lucije u sitcomu “Bitange i princeze” zasigurno je obilježila Natašinu karijeru, a glumica je dala naslutiti kako bi se istoimena predstava ponovno mogla vratiti i na kazališne daske. No postoje i nove ponude za televizijske angažmane, ali glumica ih nije željela zasad najavljivati. Ipak, u sapunicama je, kako stvari stoje, i dalje nećemo gledati.

- Zvali su me za sapunice nekoliko puta, ali te sam ponude odbila. U sapunicama ne bih glumila jer mislim da je to krajnje iscrpljujuće i nije mi izazov ni na koji način. Osoba sam koja ne gleda televiziju uopće. Ne palim je osim kad moja kći Lola pred spavanje gleda crtić na DVD-u, stoga ne mogu govoriti o kvaliteti ni glume ni samih sapunica. Znam da je “Larin izbor” jako popularan, što mi je jako drago jer tamo rade neke moje drage kolegice. Nemam ništa protiv nikoga kome je to izbor iz bilo kojih razloga. Nikoga ne osuđujem tko to radi, daleko od toga, ali naprosto se nisam našla u situaciji da moram, želim i da sam procijenila da je to za mene OK u tom trenutku. Možda se predomislim, ali kako sada stvari stoje, imam toliko drugih angažmana koji me više motiviraju i onda mi je teško pristati na nešto što mi oduzme šest do osam mjeseci - objašnjava glumica.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:01