NOVI DETALJI O SMRTI

Natalie Wood napadnuta prije nego što se utopila?

Losanđeleski mrtvozornik objavio je nove detalje o smrti Natalie Wood za koju se, izvjesno je, ipak ne vjeruje da je bila tek nesretan slučaj. Istraga o njezinu utapanju bila je zatvorena sve do 2011., kada su je policija i vlasti u Los Angelesu odlučile iznova pokrenuti.

Wood je pronađena mrtva 1981. godine, na obali otoka Santa Catalina, i taj je slučaj do danas ostao nerazjašnjen. Poznato je da se slavna glumica večer prije toga zabavljala sa suprugom Robertom Wagnerom i glumcem Christopherom Walkenom.

Novo izvješće losanđeleskog mrtvozornika otkriva da je tijelo glumice imalo više modrica, za koje misle da su nastale prije smrti, te ogrebotine po vratu, za koje sumnjaju da su nastale pri izvlačenju iz vode. Masnice na desnoj nadlaktici, lijevom zapešću i desnom koljenu te ogrebotine po vratu i čelu daju naslutiti da je glumica možda bila napadnuta prije nego što se utopila. Novo je izvješće otkrilo i to da je Wood nestala oko ponoći, a njezin suprug Robert Wagner pozvao je pomoć sat i pol vremena kasnije. I dalje se ne zna točan uzrok smrti, u dokumentu stoji “utapanje i druge neutvrđene okolnosti”, no istraga se nastavlja.

Alkohol i fobija

Natalie Wood utopila se 29. studenoga 1981. godine, a toksikološki nalaz kaže da je u trenutku smrti bila u alkoholiziranom stanju. Moguće je da je Natalie htjela napustiti jahtu ili pak osigurati kormilo te da se slučajno poskliznula, pala u vodu i utopila. Ironija je da je cijeli život imala fobiju od duboke vode. Glumica koja je preminula u 43. godini svoju je karijeru na filmu počela još kao devetogodišnja djevojčica. Zvijezda “Buntovnika bez razloga”, “Priče sa zapadne strane” i “Sjaja u travi” sa 17 je godina snimila već 18 filmova, a onda su počele uloge u spomenutim filmovima koje su je proslavile.

Materinji ruski

Roditelji su joj bili ruski imigranti, koji su u vrijeme selidbe u Ameriku jedva govorili engleski, pa je Natalie Wood odrasla u kući u kojoj se uvijek govorio ruski. ( K. D.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:44