PAKAO, ČISTILIŠTE, PA RAJ

NAŠ POZNATI GLUMAC NAPUŠTA HRVATSKU 'Idem tamo gdje se nadam da ću ostatak života provesti kao u raju'

 Foto: CROPIX

Poznati glumac Otokar Levaj odlazi na Floridu. No prije toga, sudjelovat će u neobičnom showu ‘The Bubble/BezVeze‘, prenosi portal Scena.hr.

Kaže kako je isprva žalio sudionike, koji će pet dana provesti u izolaciji od vanjskog svijeta, bez mobitela, interneta, novina… No dva dana kasnije i glumac je pristao sudjelovati u showu te ističe kako je tada započela njegova ‘mora’.

- Pitao sam se hoću li moći bez te doze dnevnog drogiranja informacijama? Pa dobro, mislio sam, barem neću morati pratiti medijska ‘pripetavanja’ naših predvodnika pred izbore svih izbora, ali shvatih da ću u ‘samostan’, nakon što će naša sudbina za sljedeće četiri godine biti zapečaćena – naglasio je glumac. Otokar će sudjelovati u kvizu HRT-a ‘The Bubble/BezVeze’. Tri natjecatelja bit će izdvojena tjedan dana, oduzet će im se mobiteli i sva sredstva komunikacije s vanjskim svijetom. Nakon izolacije, natjecatelji će u studiju prepoznavati pravu vijest od lažne.

Što te ne informira to te ojača

Otokar je u svom stilu objasnio što će mu u izolaciji nedostajati.

- Da me pitate hoće li mi nedostajati obitelj, prijatelji, kolege, susjedi ili izlasci u kafiće, na koncerte i slično, samo bih prezrivo odmahnuo rukom, ali ostati bez ‘fejsa’, portala, novina, emisija tipa Otvoreno, Labirint, Dnevnik 1, Dnevnik 2, Dnevnik 3 pa Lijepom našom, pa Našom uživo, pa Našom u Dobrom jutru pa Našom na sve moguće načine, to će bojim se biti za mene takav udarac od kojeg se neću tako lako oporaviti. Ali kad mi je najteže sjetim se koliki naši odličnici čame po raznim istražnim izolacijama, pa što im fali. Izlaze jači i bogatiji za iskustvo više nego kad su u izolaciju odlazili! Što te ne informira to te ojača – rekao je glumac.

U izolaciji su osigurani svi uvjeti za bezbrižan život

Otokar Levaj otkrio nam je što misli o ovakvom formatu emisije te tko bi od sudionika u showu gledateljima mogao biti zanimljiv.

- A čujte, format kao format! Imate dvije mogućnosti – 4:3 ili 6:9! Ovaj drugi mi se čini bolji i to bez dvotočke za reality emisije, koje iskreno ne pratim. Više volim sjesti ispred nekog kafića i promatrati prolaznike. Poznato je da živimo u zemlji prema kojoj je nastala Einsteinova teorija da je sve relevantno, pa tako bi bilo najbolje da se u takvim emisijama pojavljuju nezaposleni i umirovljenici koji o svemu imaju stav, o svemu svoje mišljenje, samo što praktično nemaju od čega živjeti! Dakle boravak u petodnevnoj izolaciji, gdje su osigurani svi uvjeti za bezbrižan život, čini se idealnim rješenjem. Važno je za neupućene reći da ova petodnevna izolacija nema veze sa emisijom Peti dan, gdje isto tako čavrljaju relevantni, ali zaposleni sudionici – ističe glumac. Otokar se prisjetio i nekih prošlih vremena.

- E, a sada o sjećanjima na prošlost i život bez svih ovih čuda kojima smo okruženi! Onaj tko misli da mi klinci 50-ih godina prošlog stoljeća nismo imali mobitele – grdno se vara! Dobro nisu to bili telefoni, računala i fotoaparati u jednoj kutiji, ali su bile dvije limenke od paste za cipele spojene napetim konopom (užetom, špagom) preko kojih se moglo sasvim dobro razgovarati i na 50 metara udaljenosti. Imali smo svoje periskope (ogledalca pričvršćena na školske papuče) pomoću kojih smo zavirivali kolegicama, a oni hrabriji i nastavnicama pod suknje. Imali smo stolne nogomete vlastite izrade, odlazili smo čoporativno u kino gledati ‘Plesala je samo jedno ljeto‘ zbog poluminutne scene samo naslućene golotinje. Čitali smo kolektivno označene odlomke ljubavnih scena poznatih romana i tako smo prije bilo kakve reforme školstva spojili lektiru i zdravstveni odgoj – priča glumac. Otokar kaže da je cilj ovog showa zabaviti gledatelje i pokazati da nema tako nevjerojatne vijesti u koju ne bismo bili spremni povjerovati.

Ako kažu da je Hajduk osvojio prvenstvo ili da je država otplatila dugove, ja ću znati da je to laž

- Ali ako mi po izlasku iz ‘sigurne kuće’ u studiju kažu da je Hajduk osvojio prvenstvo, ja ću znati da je to laž. Ili da smo kao država otplatili sve dugove i prestali se zaduživati, ili da je BDP prestigao PDV! Ali sasvim sigurno ću povjerovati ako mi kažu da je vlast zabranila neku predstavu ili recimo da su se opet udale V. P. ili S. V. – siguran je glumac. Otokar u medijima najviše prati vijesti iz kulture.

Prije Floride idem u čistilište

- Pa dugo, dugo ništa, a zatim (moj grijeh, moj prevelik grijeh) politiku i na samom kraju, pa čak i iza njega – sport! Kad su me ovog proljeća na Floridi pitali što mi je najzabavnije, odgovorio sam Dnevnik HRT-a. To ih je zapanjilo jer im nije bilo jasno kako vijesti mogu biti zabavne? Rekoh, ne znate vi! (upravo se odigravala sapunica sa zatvaranjem M.B.) – kazao je Otokar. A nakon medijske izolacije glumac odlazi u Ameriku.

- Kako 1. prosinca odlazim na Floridu gdje se nadam da ću provesti ostatak života kao u nekom raju, najmanje što mogu učiniti prije toga je da na pet dana odem u čistilište – otkrio je ekskluzivno za portal Scena.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 14:31