STIŽU JOJ PRIJATELJI

NAKON DUGIH 11 GODINA Depresivna japanska princeza ukazat će se na svečanom banketu

AMSTERDAM, NETHERLANDS - APRIL 30: Crown Prince Naruhito, and Crown Princess Masako of Japan during the inauguration ceremony of King Willem Alexander and Queen Maxima of the Netherlands at New Church on April 30, 2013 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Peter Dejong - Pool/Getty Images)
 Pool / 2013 Getty Images

Japanska princeza Masako trebala bi nazočiti svojoj prvoj svečanoj večeri u japanskoj Carskoj palači u posljednjih jedanaest godina, javljaju u utorak lokalni mediji.

Zajedno s drugim članovima carske obitelji, princeza će ugostiti nizozemskog kralja Willema-Alexandera i kraljicu Maximu na večeri u srijedu kojoj će domaćini biti car Akihito i carica Michiko, javlja agencija Kyodo News .

U travnju 2013. princeza koja navodno boluje od kronične depresije nazočila je u Amsterdamu krunidbi kralja Willema-Alexandera zajedno s princom Naruhitom, što je bila njezina prva službena prekooceanska obveza u posljednjih 11 godina.

Princ i princeza navodno imaju vrlo bliske odnose s nizozemskim kraljevskim parom koji je u posjetu Japanu od utorka do nedjelje.

Nakon abdikacije kraljice Beatrix, Willem-Alexander (46) postao je prošle godine novi nizozemski kralj.

Otkad se udala za princa 1993., Masako je navodno pod ogromnim pritiskom da donese na svijet muškog nasljednika dinastije. Prije tri godine rodila je djevojčicu Aiko, ali žena ne može naslijediti carski tron.

Nakon rođenja kćeri, princeza Masako se potpuno povukla. Princ je kasnije rekao da ona "ima problema uzrokovanih stresom zbog prilagodbe na nov način života te da je u medicinskim rukama".

Godine 2006. princeza Kiko, žena princa Akishina - mlađeg brata izravnog nasljednika trona - nakon dvije djevojčice rodila je dječaka što je zasad riješilo pitanje carskog nasljednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:44