VLADIMIR POTANIN

NAJSKUPLJI RAZVOD NA SVIJETU KOŠTAT ĆE MILIJARDE Najbogatiji Rus prevario ženu, pa pokušao sakriti novac

Natalija je novinarima ispričala kako joj je suprug u studenome 2013. rekao da ima ‘drugu obitelj’, s ljubavnicom Katjom, 15 godina mlađom, te da potpiše nešto suludo

Grandiozno bogatstvo nosi i grandiozne probleme - s imovinom od 14 milijardi dolara, prema Forbesovoj listi najbogatiji Rus Vladimir Potanin (54) i njegova bivša supruga Natalija (53) glavni su akteri najskuplje podjele bračne imovine u povijesti, nakon što su se razveli 2014. godine. Iako je Potanin već godinu dana u braku s drugom ženom, raščišćavanje računa s prvom suprugom daleko je od kraja.

Taj je oligarh na sudu u Moskvi izjavio da od imovine u novcu nema ništa osim mjesečne plaće od oko pola milijuna dolara te da su tvrdnje bivše supruge koja traži polovicu od onih 14 milijardi, što joj prema ruskom zakonu pripada, potpuno neosnovane. Također, moskovski je sud odbio njezin zahtjev za podjelu investicijske kompanije i 30 posto udjela u rudarskom gigantu.

Odbacio je i ponizio

Nataliju su njegove riječi razbjesnile pa se u izjavama za različite svjestske medije nije suzdržavala.

- Vladimir Potanin me odbacio, izdao i ponizio. Također, odlučio je izbrisati svaku kopjejku našeg obiteljskog novca - rekla je u ispovijesti britanskom Daily Mailu i dodala kako je novac zasigurno na nekom od Potaninovih računa u inozemstvu.

Preselila se u New York

A neki detalji njezine priče su nevjerojatni - novinarima je ispričala kako joj je suprug u studenom 2013.rekao da ima “drugu obitelj”, s ljubavnicom Katjom, 15-godina mlađom zaposlenicom njegove tvrtke. Rekao je da želi razvod te pred nju stavio papire po kojima bi ispalo da su se razveli još 2007. Iako u potpunom šoku, shvatila je da je svrha tog krivog datiranja spriječiti nju da sudjeluje u podjeli imovine. Od tada, objasnila je, s bivšim mužem nije razgovarala. Kao ni njihova djeca, sinovi Ivan (26) i Vasilij (16). Kći Anastasiju (31) nije spominjala.

Natalija sada veći dio godine provodi New Yorku - u luksuznom Oyster Bayu. Za šest milijuna dolara kupila je vilu od 1000 kvadrata da bi bila bliže sinu Vasiliju, srednjoškolcu čija je godišnja školarina 44.000 dolara. Od bivšeg dobiva mjesečno 125.000 dolara alimentacije, a pola iznosa uplaćuje na Vasilijev račun, kako bi tim novcem mogao raspolagati kada postane punoljetan. Do tada, njegova će majka, kako je izjavila CNN-u, biti uporna - bivšeg supruga tuži na Cipru, u SAD-u te u Rusiji.

Što sve posjeduje Potanin

- Norilsk Nickel, najveći svjetski proizvođač nikla

- Rosbank, bankarstvo

- Petrovax-Farm, farmaceutska tvrtka

- Rowler&Co, digitalni mediji

- Nekretnine, bogati portfolio u nekoliko zemalja

- Roza Khutor, turizam (skijalište na kojem su održane Zimske OI, Soči 2014.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:36