BIVŠA NBA ZVIJEZDA

NA SUDU ZBOG KUHINJE Giriček tuži majstore za 14 tisuća kuna jer su mu uništili pločice

‘Nikad u 20 godina prakse nismo imali pritužbu na posao’, kažu tuženi radnici
 Drago Sopta/CROPIX

Gordan Giriček godinu i pol muku muči s keramičkim pločicama u kuhinji. Fuga je pustila boju u tzv. klinker pločice pa više nisu crvenkaste, već prljavo sive.

Slavni košarkaš tužio je stoga na Općinskom sudu tvrtku čiji su mu majstori sfušali posao. Giričekov odvjetnik traži 14.377 kn jer je njegov klijent morao skinuti stare pločice, kupiti nove i ponovno ih postavljati na 18 četvornih metara površine.

Nesretne fuge

Na kraju se prodor fuge u strukturu klinkera ponovio i sad je Giriček očajan. Promijenio je majstore i pravdu želi istjerati na sudu.U tužbi stoji da je Giriček 2013. ugovorio postavljanje pločica u stanu. Nakon obavljenog posla primijetio je da su pločice promijenile boju pa je zvao vlasnika keramičarske tvrtke, a kad je ovaj vidio što se dogodilo, navodno je priznao pogrešku i ponovio postupak.

No, u odgovoru na tužbu vlasnik tvrtke piše da je Giričekova projektantica inzistirala na drugoj fug masi od one koju preporučuje proizvođač pločica.

Posao d 7500 kn

“Nikad u 20 godina prakse nismo imali pritužbu na kvalitetu posla, a nakon radova kod Giričekovih u debelom smo gubitku. Ne osjećamo se krivi za promjenu boje na pločicama, a činjenica je i da nam Giriček nije platio 7500 kuna pa podnosimo protutužbu”, stoji u sudskom spisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:32