POVRATAK KRALJA

Mišo Kovač napustio bolnicu: Izgubio je 20-ak kila, ne puši. Sada mu može ići samo nabolje

Liječnici su ga dobro pokrpali i sredili, može se reći da je bio na generalnom servisu, rekla je Jutarnjem listu Mišina supruga Lidija
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZAGREB - Kralj hrvatske estrade Mate Mišo Kovač jučer je, nakon mjesec dana boravka po raznim zagrebačkim bolnicama te dugotrajnog oporavka od srčanog udara, napokon došao doma i to - kao potpuno novi čovjek. Sva pozitivna i optimistična jučer nam je to obznanila njegova supruga Lidija Kovač.

Potpuno nov čovjek

- Moj Mišo je presretan i euforičan jučer napokon došao kući. Liječnici su ga dobro pokrpali i sredili, može se reći da je bio na generalnom servisu. Sad samo sve može ići nabolje - kaže sve u hipu Lidija, koja će svog životnog partnera, zajedno s njegovom kćeri Ivanom, njegovati narednih nekoliko tjedana, dok Mišo ne ode u toplice. Njezin je suprug, kaže Lidija, potpuno nov čovjek. Osim novog, i nadasve strogog, prehrambenog režima, nakon gotovo pola stoljeća Mišo Kovač riješio se i kave i cigareta, barem zasad.

Izolirao se od politike

- Dosta je smršavio posljednjih mjeseci, rekla bih da je izgubio dvadesetak kila. Jede samo zdravu hranu, sve se sprema na lešo, bez masnoća i šećera. A vjerojatno se iscijedio i od svog tog nerviranja. Jer ne samo što ga je sama bolest izmučila nego je dodatno isfrustriran bio i zbog bolničkog okruženja - priča Lidija o novim životnim navikama svoga Miše. Osim što ne pije kavu i ne puši, mjesecima je bio izoliran od medija i politike, zbog čega se, kaže Lidija, nekad najviše živcirao. Nije gledao TV niti čitao novine, a vrijeme su mu u bolnici kratili brojni prijatelji koji su mu dolazili u posjet.

- Najviše mu je dolazio Zdravko Mamić i to mu je puno značilo. Stalno je bio tu i i Neno Ninčević i Duško Šarac te ekipa iz njegovog i Ivaninog benda. Trudili smo se da mu ne bude dosadno. Iako ga je na početku srčani dobro uzdrmao i psihički, moram priznati da se Mišo sve vrijeme jako dobro držao te je sve podnosio hrabro i stoički. Čak mu ni novi režim u kuhinji nije teško pao, kaže da kad si jako gladan, isto ti je da li jedeš u finom restoranu ili na benzinskoj crpki - sa smijehom prepričava Mišine bolničke doživljaje. Opuštena i rasterećena, Lidija kaže da joj je danas, kada zna da je Mišo stabilnog zdravstvenog stanja, lako komentirati sva ta protekla zbivanja. Ali, ne krije da je proživljavala pravu noćnu moru.

- Sva protrnem kad se samo sjetim da mi je Mišo prije nekoliko mjeseci rekao da mu je jako loše. Cijelu noć kroz glavu su mi prolazili svi mogući scenariji, no već ujutro sam znala da moram biti jaka i od tog trenutka više nisam imala vremena razmišljati o bilo kakvim posljedicama, već sam život podredila Mišinom oporavku - prisjeća se Lidija prvog saznanja o zdravstvenom stanju svoga supruga u travnju ove godine. - Ništa me nije moglo pokolebati, u dubini duše znala sam da će sve biti dobro - nadodaje Lidija.

Tri zagrebačke bolnice

Legendu domaće estrade nakon višemjesečnog boravka u čak tri zagrebačke bolnice - Sv. Duhu, Rebru i Dubravi - čeka adekvatna rehabilitacija. Prvo će nekoliko tjedana provesti u svom domu, a onda će na rehabilitaciju u neke od domaćih toplica. Pjevač je, inače, prve zdravstvene tegobe osjetio još 2009. godine, kada je prvi put hospitaliziran u KB Sveti Duh zbog zujanja u ušima, no nije mu određena jasna dijagnoza. Pola godine kasnije, u punom zdravlju održao je nezapamćeni koncert u Areni Zagreb.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:58